Sdílená kola jsou budoucnost. Šlápni do ní s nextbike

sdílená kola nextbike

Na přednášku, oběd, do studovny nebo na praxi. Jízda na kole je nejrychlejší a nejzábavnější doprava po městě. Sdílená kola nextbike máš vždycky po ruce. Stačí stáhnout zdarma appku a vyjet. Ve většině měst máš navíc 15 minut na každou jízdu zdarma.

V současnosti osedláš nextbike ve 24 českých městech a poselství bikesharingu se daří šířit takovým tempem, že pořád přibývají. Ve většině měst máš 15 minut na každou jízdu zdarma a s průkazem ISIC zvýhodněnou cenu měsíčního předplatného za 129 Kč. Více informací o slevě najdeš tady.

Proč si bikesharing zamiluješ?

Kromě radosti z pohybu na čerstvém vzduchu tě ježdění udrží v dobré psychické kondici, což je obzvlášť v období zápočtů a zkoušek must have. Vyplavováním endorfinů při pohybu snížíš pravděpodobnost vzniku depresí a okysličením mozku na čerstvém vzduchu posílíš paměť na další dávku učení. Podle analýz je kolo nejrychlejším dopravním prostředkem po městě na vzdálenosti do 3 km.

Na kole dáš najevo, že ti záleží na udržitelnosti. Podle dat Evropské cyklistické federace ušetří cyklisté ročně až 16 milionů tun CO2. Stejné množství vyprodukuje ročně celé Chorvatsko. A do takové party chceš patřit.

kolo nextbike

Jak si půjčit nextbike

K používání kol ti stačí stáhnout zdarma appku nextbike a během pár kliků se zaregistrovat. Při půjčení naskenuješ QR kód kola, potvrdíš volbu v appce a můžeš vyjet. Při vrácení kolo zaparkuješ v jedné z oficiálních stanic nextbike a stlačíš zámek nad zadním kolem. Síť stanovišť ve svém městě najdeš v appce nebo na webu.

V Česku s nextbike už teď spolupracuje spousta univerzit. Studenti díky tomu mají jízdy zdarma nebo rozšířené sítě stanic v kampusech. Chceš na škole také víc nextbiku? Ozvi se na studijní, my jsme jedině pro!

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.