Všechny cesty vedou ke GIS. Najdi si tu svou

GIS mapa ČR

Chceš osvěžit svou školní práci a uvést ji do širšího kontextu? Pomůžou ti geoinformační systémy (GIS). Z předchozích článků této série o prostorových informacích a jejich využití v praxi už můžeš vědět, že jde o jeden ze způsobů, jak z dat vytěžit maximum.

Unikly ti naše články o GIS? Přečti si je nyní

GIS jako super schopnost
Chceš něco dát do mapy? Můžeš cokoliv.
Chceš zvýšit svoje šance na trhu práce? Nauč se s GIS

Máš zájem si GIS vyzkoušet? Licenci k softwaru ArcGIS má v Česku 23 vysokých škol, takže mezi nimi bude nejspíš i ta tvoje. Podrobnosti o tom, jak přístup získat a co všechno můžeš s GIS dokázat, najdeš na stránkách ARCDATA. Jeden problém je tedy vyřešen. Ale jak se s tím naučit pracovat?

Online kurzy od Esri

Pokud s GIS začínáš, rozhodně si vybereš některý z e-learningových kurzů od společnosti Esri. Zajímavá témata tam ale najdou i pokročilí. Ke kurzům budeš mít přístup prostřednictvím školní licence.

Kurzy pro všechny

Další možností jsou bezplatné kurzy typu Massive Open Online Courses (MOOC), kde si na své přijde každý, kdo má o GIS zájem. Po dobu studia zde získáš přístup k potřebnému softwaru, testovacím datům, výukovým videím, a navíc máš i možnost diskutovat s ostatními studenty a lektory.

Školení ARCDATA

Na webu ARCDATA nalezneš aktuální přehled školení i s termíny na první pololetí roku 2022. V letošní nabídce je celkem 19 témat. Pokud s GIS nemáš moc zkušeností a chceš se naučit zajímavě prezentovat data a analýzy, doporučujeme například online školení Tvorba map s příběhem nebo Začínáme s ArcGIS Dashboards.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.