Chceš zvýšit svoje šance na trhu práce? Nauč se s GIS

GIS softwarem

Řešíš, co ti pomůže při hledání zaměstnání? Jazyky už jsou samozřejmostí a do popředí se dostávají další dovednosti. Jednou z nich může být třeba práce s geografickými informačními systémy (GIS). Zjisti, jak GIS používají velké organizace v Česku, a získej tak na trhu práce výhodu.

Jak může GIS pomoci při hledání zaměstnání?

Aniž bychom si to uvědomovali, spousta dat nese nějakou geografickou informaci. Dříve se na tyto informace často zapomínalo. Dnes však existuje čím dál více firem a organizací, které využívají svá data do posledního zbytku a v tom jim pomáhá i práce s GIS softwarem. Proto přibývá i potenciálních zaměstnavatelů pro lidi, kteří se ve svém životopisu pyšní podobnými dovednostmi.

Zároveň nejde pouze o znalost dalších technologií, ale pomocí práce s geografickými informacemi se můžeš naučit analyzovat data v mnohem širším kontextu než doposud. Pokud tedy nechceš nic nechávat náhodě, můžeš jít štěstí naproti a naučit se pracovat s GIS softwarem. Tyto dovednosti tě mohou dostat k více pracovním příležitostem, aniž by tě to stálo velké úsilí.

Kde všude se GIS software využívá

Geografické souvislosti můžeme najít všude kolem nás, a proto jsou prostorové informace využitelné v nejrůznějších odvětvích. GIS využívají například organizace působící v oblasti logistiky, dopravy nebo průmyslu. Software využívající polohová data je již součástí i většiny institucí státní správy v České republice. Pokud se potřebuješ přesvědčit na vlastní oči, můžeš se podívat, jak lze GIS využít při ochraně životního prostředí a jak tento software používá Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. A jestli tě práce s GIS zaujala a chceš vidět další příklady a návod, kam směřovat svoje první kroky, podívej se na stránky o GIS.

Přečti si další články o GIS u nás na blogu.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.