Nadšenec do zelené energetiky? Zapoj se do ČEZ ESCO trainee programu!

ČEZ ESCO fotovoltaická elektrárna na střeše Nové scény Národního divadla

Studuješ magisterský program technického oboru a hledáš placenou stáž? Chceš už při škole přispět k udržitelnější a zelenější energetice? Pak je pro tebe program ESCO Trainee pod hlavičkou ČEZ to pravé. Čti dál!

ESCO trainee – zažij práci na reálných projektech

Na rozdíl od běžných stáží, kde se často setkáš jen s modelovými příklady, v ESCO Trainee se budeš podílet na realizaci konkrétních projektů pro klienty z různých oborů. Získáš tak cenné praktické zkušenosti v oblasti moderní energetiky. Do svého životopisu si pak budeš moci připsat skutečné výsledky. Určitě tě také potěší, že jde o placenou stáž.

Jak stáž probíhá?

Po celou dobu trvání programu tě bude v roli mentora provázet odborník z ČEZ ESCO. Povede tě k tomu, aby sis vyzkoušel/a co nejvíce různorodých aktivit, získal/a přehled a trénoval/a všestranné schopnosti. Vyzkoušíš si komunikovat s klienty a navrhovat řešení na základě jejich představ a požadavků. Po skončení programu budeš mít mnohem lepší představu, kde ve skupině ČEZ ESCO můžeš v budoucnu zakotvit.

Podpora při psaní diplomky

A co se ti asi bude hodně líbit – nabrané zkušenosti můžeš následně využít i při studiu. Porozumíš lépe teorii a získané informace můžeš použít třeba i pro psaní diplomové práci, s níž ti v ČEZ ESCO rádi pomohou.

Jak se do ESCO trainee zapojit?

  1. Na kariérním portálu www.kdejinde.cz skupiny ČEZ navštiv stránku ČEZ ESCO trainee.
  2. Vyber si pozici, která tě nejvíce zajímá.
  3. Připrav si životopis a motivační dopis, ve kterém zdůrazníš svůj zájem o energetiku a zelené technologie.
  4. Vyplň online formulář a odešli svou přihlášku.

Důležité termíny: Přihlášku můžeš podat do 30.4. 2024. V průběhu dubna tě bude čekat online test a v květnu se budou konat výběrová řízení.

ESCO trainee už potřetí

Do loňského ročníku ESCO trainee v Praze a Ostravě se zapojilo sedm studentů, kteří se podíleli nejen na projektech ČEZ ESCO, ale i jeho dceřiných firem. Pomáhali s projektováním fotovoltaických elektráren na střechách několika českých průmyslových firem, nebo optimalizací vytápění a instalací nových klimatizačních jednotek pro residenční projekty. Letos otevíráme dveře dalším z vás a podobných šancí bude spousta!

Všichni dosavadní účastníci, tvoji předchůdci, si ESCO trainee užili považují ho na obrovský přínos pro svou budoucí kariéru i studijní výsledky.

ESCO trainee je pro tebe ideální příležitostí, jak obohatit své školní studium o praxi, a ukáže ti možnosti uplatnění v oboru moderní energetiky. A my se zase těšíme na tvůj přínos – inovativní způsoby myšlení, neotřelé nápady, nadšení pro věc. Pokud si padneme vzájemně do oka, třeba tě čeká v ČEZ ESCO skvělá budoucnost.

O společnosti ČEZ ESCO

ČEZ ESCO je lídrem na trhu energetických služeb v České republice. Společnost se zaměřuje na komplexní řešení v oblasti energetické efektivity, úspor energií a snižování emisí CO2. ČEZ ESCO pomáhá svým klientům snižovat náklady na energie a šetřit životní prostředí.

Fotovoltaická elektrárna od ČEZ ESCO

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.