Ze studenta úspěšným odborníkem. Inspiruj se profesními příběhy!

Zaměstnanci MANN+HUMMEL

Mít smysluplnou práci s možností profesního růstu je snem mnoha šikovných lidí. A možná i tvým! Seznam se s těmi, kterým se splnil ve společnosti MANN+HUMMEL. Začínali ve tvém věku a dnes jsou špičkami ve svém oboru!

Pojď se inspirovat příběhy studentů, kteří zažívají úspěch v MANN+HUMMEL

Láká tě pracovat v inovativní firmě, která přispívá k udržitelnosti planety? Představíme ti studenty, kteří v MANN+HUMMEL vyrostli v odborníky. Každý vystudoval jiný obor, ale společného mají mnoho. Především radost z práce a sdílené hodnoty, které z nich dělají klíčové hráče v MANN+HUMMEL. Čti dále a zjisti, jak se i ty můžeš stát součástí tohoto inspirativního týmu.

TOMÁŠ HÁNL, SAP Solution Manager

Tomáš před 15 lety nastoupil jako ABAP developer, aby poznal vývoj SAPu v celé své šíři. Dnes je nejen SAP Solution Managerem, ale hlavně People Managerem pro 7 různých SAP týmů, které poskytují své odborné služby v rámci všech světových poboček společnosti MANN+HUMMEL. Je taky součástí širšího managementu našeho Centra sdílených služeb a podílí se tak na úkolech souvisejících s vizí, strategií, plány, rozpočty atd.

Jakub Salaj, CAD Designér

Právě teď se připravuje na státnice v na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně a dopisuje bakalářskou práci na téma kolaborativních robotů. Do MANN+HUMMEL se přidal před 2 lety, kdy začal pomáhat kolegům při komunikaci s předními automobilkami. Lidé z R&Đ se už nemůžou dočkat, až po státnicích posílí jejich tým v roli CAD designéra.

Lucie Vaníčková, Delivery Lead pro oblast hlavní knihy

Dnes má Lucie na starosti oddělení Record to Report (oblast financí a vedení účetnictví) čítající cca 50 lidí. Zodpovídá za běžný provoz oddělení, ale taky se podílí na celosvětové strategii oddělení a nastavení procesů v Shared Service Centrech v Číně a Indii. Oddělení rostlo postupně, stejně tak jako kariéra Lucie, která do MANN+HUMMELu nastoupila v roce 2015 jako velmi perspektivní hlavní účetní.

Milan Dvořák, Lead Design Engineer

Milan začal v MANN+HUMMEL před 10 lety jako Designer Trainee v průběhu magisterského studia na Fakultě strojního inženýrství VUT. Na této pozici napsal diplomku, získal stipendium a první měsíce „rotoval“ po jednotlivých odděleních. Postupně se vypracoval do role Lead Design Engineer a stále se má kam profesně posouvat. Zaměstnanci MANN+HUMMEL

Spojují je společné hodnoty

O podobné profesní příběhy není v MANN+HUMMELu nouze. Křídla zaměstnavatele ale nejsou to jediné, co tyto lidi spojuje. Chtějí od života něco víc. Jsou to srdcaři, kteří mají velmi podobné hodnoty, lidskost, vyzrálost a taky vnitřní chuť dělat něco, co jim dává smysl – posouvat sebe, obor i firmu.

Jak můžeš začít kariéru odborníka ty?

Vyber si z nabídky praxí/stáží/trainee programů, které jsou v MANN+HUMMEL placené. Zkušení odborníci ti pomůžou zorientovat se ve vybraném oboru. Ty pak jako zaučený absolvent nastupuješ do firmy s vyšší mzdou. Výhodou je možnost domluvit se na tématu pro psaní diplomky nebo bakalářky. Ve všech případech je nejlepší cestou zkontaktovat e-mailem přímo paní Marcelu Marázovou, která má v MANN+HUMMEL největší přehled o všech firemních příležitostech směrem ke studentům a absolventům. Co je jednou z mála nezbytných podmínek pro kariéru v MANN+HUMMEL? Znalost angličtiny, která je hlavním firemním jazykem. U mnoha pracovních příležitostí také aktivní znalost němčiny pro podporu německy mluvících zákazníků.

O společnosti MANN+HUMMEL

Původem německá rodinná firma, dnes globální společnost s 80 pobočkami napříč 6 kontinenty. Zaměstnává cca 23 000 zaměstnanců, kteří se podílí na vývoji a výrobě filtrů a filtračních zařízení pro čistší mobilitu, průmysl, vzduch a vodu. V České republice jsou 2 výrobní závody (Nová Ves a Uherský Brod). V Brně a v Nové Vsi od roku 2008 funguje Centrum sdílených služeb, kde pracuje kolem 500 lidí v 7 oblastech (HR, IT & SAP, nákup, finance a účetnictví, R&Đ, customer servis a marketing). A co ty? Máš zájem přidat se na cestu k udržitelnosti planety, která v MANN+HUMMEL započala už před více než 80 lety?
Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.