Vybav se na gaming: Jak si vytvořit ultimátní herní kout?

vybavení pro herní kout

Každý vášnivý hráč ví, že v gamingu jde o mnohem více než jen o hraní her. Jde o zážitek, do kterého se mohou promítnout různé faktory – od hardwaru a příslušenství až po pohodlí a atmosféru tvého herního koutu.

Útočiště, kde si gaming užiješ nejlépe

Jak vypadá tvé místo, kde se ponoříš do nejoblíbenějších her? Má správné vybavení i atmosféru? Věnuj trochu času přemýšlení, jestli a jak by se tvůj herní kout dal přizpůsobit tvému pohodlí. Uvidíš, že zážitek z gamingu pak bude ještě lepší.

Jaký hardware si vybrat?

Jádrem každého herního set-upu je samozřejmě počítač nebo herní konzole. Na trhu najdeš nespočet možností a výběr závisí na tvých preferencích a rozpočtu. Při výběru počítače je důležité se zaměřit na procesor, grafickou kartu a množství paměti RAM. Pro konzolové hráče je výběr trochu jednodušší – momentálně dominují konzole PlayStation 5 a Xbox Series X. Na cesty jsou vhodné přenosné herní konzole jako Nintendo Switch nebo Asus ROG Ally.

vybavení pro herní kout - klávesnice

Optimální příslušenství

Jakmile máš základní hardware, začni přemýšlet o příslušenství, které vylepší tvůj herní zážitek. Sluchátka s kvalitním zvukem a mikrofonem jsou nezbytná pro komunikaci s ostatními hráči. Herní klávesnice a myši se mohou lišit podle druhu her, které hraješ, ale obecně platí, že by měly být pohodlné a reagovat rychle na tvé pohyby. Pokud preferuješ konzolové hraní, nezapomeň na dobře padnoucí ovladač.

Zásoba her

Milovníci akčních her a adventur mohou čelit mimozemské hrozbě s novinkou „Marvel´s Spider-Man 2“ pro PlayStation 5. Pokud máš raději RPG, ponoř se do akční střílečky ve hře „Starfield“. Pro strategické hráče je tu „Humankind“, která tě nechá prožít celou historii lidstva, od pravěku až po současnost. Nesmíme také zapomenout na fanoušky Harryho Pottera a dlouho očekávanou hru „Hogwarts Legacy“, která vyšla začátkem roku. Z novinek stojí za zmínku také fotbal „EA FC24“ nebo stealth „Assassins Creed Mirage“.

podsvícený hardware na stole pro gaming

Komfort především

Při dlouhých hodinách strávených gamingem je pohodlí klíčové. Ergonomické herní židle a stoly mohou předcházet bolestem zad a krku a zároveň vylepšit tvůj postoj. Rozhodně také nezapomeň na kvalitní osvětlení, které je dostatečně silné, ale zároveň neoslňuje.

Nepodceň atmosféru

A konečně, neopomeň na atmosféru svého herního místa. Postery tvých oblíbených her, LED světla nebo třeba figurky oblíbených postav – tím vším můžeš přispět k vytvoření atmosféry v prostoru, kam se budeš chtít vracet a kde se budeš cítit dobře.

Vybavení herního koutu je proces, který si vyžaduje pečlivé plánování a investice. Ale s trochou úsilí a správným přístupem si vytvoříš své osobní útočiště, kde budeš moci plně prožívat svá gamingová dobrodružství!

Přemýšlíš o herním zařízení na cesty? Možná tě bude zajímat také naše recenze kapesního počítače Asus Rog Ally.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.