Herní novinky, které vyjdou na podzim

Gamer se raduje u počítačové hry

S prodlužujícími se večery přichází ideální čas na gaming. Jaké herní novinky přinese letošní podzim? Těš se na akční střílečky, zběsilé jízdy autem i na fantasy RPG.

Naše tipy na gamerské novinky

Jak jinak si odpočinout od reality než změnou prostředí? Když zrovna nejde odjet na dovolenou, můžeš si aspoň odskočit do virtuálního světa. Mrkni se, jaké nové hry přinese podzim 2022 a těš se ne ten slastný pocit, když nějakou hru hraješ úplně poprvé. Možná budeš potřebovat hodně omluvenek do školy!

Call of Duty: Modern Warfare 2

Datum vydání: 28. 10. 2022

Platforma: PS4, PS5, Xbox ONE, Xbox Series

Call of Duty: Modern Warfare 2 je pokračováním úspěšného hitu Modern Warfare z roku 2019. Můžeš se těšit na celý legendární vojenský tým, včetně kapitána Johna Price. Čeká tě obvyklá slušná porce misí a tajných operací v horách i pod vodou. Přitom si pohraješ se spoustu nových zbraní, vozidel a špičkového vybavení. Prostě CoD, jak má být, přičemž tentokrát se příběh odehrává v Jižní Americe a kosit budeš členy drogových kartelů. Modern Warfare II navíc slibuje o dost lépe promakaný vizuální zážitek i realističnost zvuků. Hra má obsahovat přepracovaný pokročilý systém umělé inteligence, vylepšené vykreslování a spoustu dalších inovací hratelnosti a grafiky.

God of War Ragnarok

Datum vydání: 9. 11. 2022

Platforma: PS4, PS5

Jestli se ti stýská po Skandinávii a krutém světě bohů a monster, tak si počkej na God of War Ragnarök. Příběh navazuje po událostech God of War z roku 2018. Zuří krutá tříletá zima Fimbul a vypadá to, že se blíží Ragnarök, severský konec světa. Jenže je tu polobůh Kratos a jeho synek Atreus, a to by nebyli oni, aby se apokalypsu nepokusili zastavit. Prozkoumáš s nimi devět různých severských světů, některé z nich si vybavíš z předchozí hry – třeba svět elfů nebo obrů. Nově se podíváš i do světa trpaslíků či do samotného Ásgardu, sídla bohů. Bohové samozřejmě budou hlavně na obtíž a rozdáš si to tu i se samotným Thórem. K boji máš stále sekeru Leviathan, Čepele smrti a Atreův luk. Trailery prozrazují, že příběh otce a syna bude jako vždy silný, na řadu přijde i otázka Atrea a jeho skutečného původu.

Psychonauts 2: Motherlobe Edition

Datum vydání: 14. 10. 2022

Platforma: PC, Xbox ONE, Xbox Series a PS4

Psychonauts 2 je geniálně vtipná skákací adventura ve filmovém stylu, kde v kůži hlavního hrdiny Raze plníš roztodivné mise a odhaluješ tajná spiknutí, přičemž využíváš jeho psychických schopností. Razputin „Raz“ Aquato je totiž členem mezinárodní organizace pro psychickou špionáž známé jako Psychonauti a umí vstoupit do mozků ostatních lidí a bojovat s jejich vnitřními démony, odhalovat skryté vzpomínky a zbavovat je emočních strastí. Čeká tě slušná dávka akce, při které se i dost pobavíš, zatímco jako Raz překonáváš nástrahy myslích přátel i nepřátel na cestě k porážce vraždícího psychického bosse.

Need for Speed Unbound

Datum vydání: 2. 12. 2022

Platforma: PC, Xbox Series a PS5

Ještě před koncem roku se taky dočkáš pětadvacátého pokračování téhle legendární závodní série. Podle traileru tato herní novinka připomíná Underground, takže si užiješ mocný tunning a divoké projížďky po městě. A co přinese Need for Speed Unbound nového? Novou grafickou stylizaci, která připomíná anime komiks.

The Lord of the Rings: Gollum

Datum vydání: rok 2022

Platforma: PC, Xbox ONE, Xbox Series, PS4, PS5

Projdi se ve Středozemi v kůži Gluma. Hra The Lord of the Rings: Gollum je příběhová akční adventura, ve které se vydáš na dlouhou cestu za tím jediným, co je Glumovi drahé. Navštívíš místa jako Cirith Ungol nebo Temný hvozd a dokonce obávaný Barad-dûr. Ve hře potkáš kromě hromady skřetů taky čaroděje Gandalfa nebo krále elfů Thranduila. Vzhledem ke Glumově rozdvojené osobnosti přinese příběh zajímavé větvení, které bude mít v rukou hráč.

Na jakém stroji paříš ty? Mrkni se, jak vybrat školní notebook, na kterém v pohodě rozjedeš i tyhle herní novinky.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.