Jak si vybrat školní notebook?

notebook

I když to nezní zrovna pozitivně, tak škola je už opravdu na dohled a zase začne ten standardní kolotoč. Vzhledem k tomu, že zápisky na papír si dnes píše opravdu málokdo, tak jsem se koukl na pár tipů, jaké počítače by byly k mání.

Levný, nebo drahý notebook

Jasně, ten nejnadupanější počítač by chtěl každý z nás, ale ne každý na něj má. I když jsi polovinu léta makal někde na brigádě, tak peníze se rozkutálí za dovolenou nebo nový foťák a přece jen na ty nejvychytanější novinky už nezbyde. Pojďme se tedy podívat na to, jaké jsou možnosti.

Levnější notebooky do 10 tisíc, ideální do školy a na cesty

I když se to mnohým může stát neuvěřitelné, tak i řady do 10 tisíc mohou nabídnout dostatek využití ve škole i pro práci.

Acer Swift 1 Pure Silver celokovový

notebook acer

 

Jestli hledáš ideálního společníka na cesty a do školy, který je lehký a tenký s dlouhou výdrží baterie, tak celokovový Acer Swift 1 Pure Silver bude to pravé. V kompaktním provedení najdeš jak výpočetní, tak grafický výkon. Díky 15hodinové kapacitě baterie tě nezklame ani na dlouhé cestě a do školy se s nabíječkou tahat nemusíš. Plně nabitý je pak za 4 hodiny. Navíc při nákupu v Alze máš k počítači i Microsoft 365 na rok zdarma.

ASUS Vivobook 15 X513EA-EJ2746W Bespoke Black

notebook asus-viv

Jedním z představitelů levnější řady je ASUS Vivobook, s cenou 7 490 Kč získáš kompaktního a lehkého a plně vybaveného pomocníka do školy. Zvládneš s ním jak úkoly, tak zábavu. Poskytne ti skvělý obraz a je vybaven zvukovým systémem s certifikací Harman Kardon pro vysoce kvalitní a detailní zvukovou reprodukci. I přesto, že není nijak drahý, disponuje skvělým ventilátorem, takže se nemusíš bát přehřátí a rychlé bezdrátové připojení ti poskytne WiFi 6.

Acer Spin 1 Pure Silver + Wacom AES 1.0 Stylus

notebook acer

Posledním krasavcem do deseti tisíc je Acer Spin Silver 14″ notebook Spin 1 s vynikající spolehlivostí, flexibilitou a překvapivou cenovou dostupností. Pokud třeba jako já, dáváš při práci na počítači přednost jen náladovému osvětlení před plným, pak budeš spokojený s podsvícenou klávesnicí. Dotyková obrazovka ti umožní další formát využívání s Wacom AES 1.0 Stylus, který je součástí balení. Pant s rozsahem 360° ti umožní volně naklápět obrazovku podle toho, jestli si chceš psát, čist nebo sledovat video. Navíc máš k počítači i Microsoft 365 na rok zdarma.

Notebooky do 20 tis., pro práci i akční hry

Acer Nitro 5 Obsidian Black

notebook herní acer

užij si spojení práce a relaxu s herním počítačem Acer Nitro 5 Obsidian Black. Ideální parťák na všechno, co potřebuješ. Díky tenkému rámečku kolem monitoru si užiješ plný pocit ze hry, nebo kvalitní sledování filmů. Nadvládu nad herním světem získáš díky kombinaci výkonu procesoru Intel Core i5 11300H Tiger Lake a grafické kartě NVIDIA GeForce GTX 1650. Notebook Acer Nitro 5 disponuje rychlým 512GB SSD úložištěm, které zajistí bleskové spouštění aplikací a her. Herní notebook má ve svém arzenálu hned 8GB RAM DDR4.

ASUS Zenbook 14 UM425UAZ-KI001W Pine Grey celokovový

notebook asus zenbook

Když hledáš kouzlo elegance, lehkosti a dokonalého obrazu, tak ideální volbou je stylový a inovativní ultrabook ASUS Zenbook 14 UM s celokovovým šasi a úžasným NanoEdge displejem. Tohle mistrovské dílo je připravené podpořit tvoji kreativitu a zaujmout každým detailem svým nadčasovým designem, díky sofistikované úpravě Pine Grey obohacené o stylový stříbrný ozdobný panel. S hmotností 1,3 kg a výškou 16,9 mm si užiješ bezkonkurenční mobilitu a pohodlí.

Ať už si vybereš jakýkoli počítač, tak nezapomeň, že v Alze máš studentské slevy. Stejně tak tě čekají studentské slevy na veškeré zboží v CZC.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.