6 aktivit na dlouhé zimní večery

Zima a zákaz nočního vycházení tu s námi ještě chvíli pobudou. Co dělat po večerech, abychom se nezbláznili? Máme pro tebe tipy na 6 aktivit na dlouhé zimní večery.

Vyzkoušej naše ověřené tipy

1. Podcasty

Miluješ poznávání a neustále hltáš zajímavosti a nové informace? Ideální aktivitou pro tebe budou podcasty. Poslouchat můžeš o cvičení, podnikání, seberozvoji, zdravém životním stylu, vztazích, duševním zdraví, vzdělání. V minulém roce bylo na světě 800 000 podcastů a 30 milionu podcastových epizod. Určitě tedy najdeš nějaký na téma, které tě zajímá. Naše tipy jsou:

  • ELLEness – Podcast z dílny časopisu Elle o zdravém životním stylu.
  • Insider – Jeden z nejlepších českých podcastů o světě médií a byznysu.
  • Gastromapa Lukáše Hejlíka – Podcast herce Lukáše Hejlíka s osobnostmi z české gastronomické scény.
  • Opravdové zločiny – Skvělý podcast o velkých krimi případech z Česka i zahraničí

2.Filmový maraton

Harry Potter nebo Pán prstenu? Star Wars nebo Start Trek? Ať už jsi fanda jakékoli série, zima a lockdown jsou ideální parťáci na sledování oblíbených filmů. Nikdo ti nemůže vyčítat, že nic neděláš a poleháváš u televize.

3. Online kvízy s kamarády

Svolej si s kamarády na večer videohovor a každý si připravte jeden kvíz s deseti otázkami. Může jít o otázky o hudbě, filmech, seriálech, módě, politice. Cokoliv. O zábavu bude jednoznačně postaráno. Na rozehřátí si můžete dát náš kvíz se zajímavostmi o alkoholu. Možná budete s kamarády překvapeni, kolik toho o pití nevíte.

4. Čtení

Stará dobrá klasika. Venku tma, v jedné ruce horká čokoláda a v druhé oblíbena kniha. Zima je opravdu ideální doba na pro milovníky čtení. My jsme připravili článek o knižních novinkách roku od vydavatelství Grada, takže pro dobré tipy nemusíš chodit daleko. S průkazem ISIC máš navíc 20% slevu na vše.

5. Pletení

Pletení a háčkování se vyplatí umět, a to víc tento rok, protože ručně vyrobené oblečení a doplňky jsou teď in. Vyrobíš si cool čepici, svetr nebo pléd na gauč, a navíc si dokonale vyčistíš hlavu. Díky soustředění na jehlice na všechno ostatní zapomeneš a na chvíli tak úplně vypneš. Neumíš to? Na netu najdeš spoustu videí pro začátečníky. Co takhle jednoduchá pletená čelenka? Tady najdeš návod.

6. Pečení a vaření

Chceš se stát příštím Master Chefem? Pusť se do experimentů v kuchyni. Konečně máš dost času na nové kuchařské výzvy. Že nemáš na studentském bytě ani ruční mixér? Pak stačí, když se přihlásíš do účtu Můj ISIC a objeví se ti super nabídka od Philips, díky které máš s průkazem ISIC slevu 25 % na vybrané produkty a dopravu zdarma k tomu!

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.