Studenti studentům – poznej blíž zážitkové malování s ArtMoment!

studentky na ArtMoment zážitkovém malování

Malování s ArtMoment si můžeš vychutnat v Praze, Brně, Plzni i Ostravě. Ale tušil/a jsi, že za tímhle projektem stojí tři kamarádi z VŠE? Celé tohle dobrodružství tak začalo v podstatě jako studentský projekt. Pokud jsi o nich ještě neslyšel/a, začti se dál.

Co jsou akce ArtMoment a kde se tu vzaly?

ArtMoment je jedinečná příležitost, kdy si v příjemném prostředí restaurace nebo kavárny můžeš pod vedením zkušeného lektora namalovat vlastní umělecké dílo. Máš tak šanci objevit vlastní netušené schopnosti, osvojit si techniku malby, relaxovat v příjemném kreativním prostředí a vytvořit si vlastní obraz.

Cesta k novým zážitkům

Za celým nápadem stojí kamarádi Polina (23), Egor (23) a Kevin (25). Už je nebavilo stále jen chodit na procházky nebo posedávat v kavárnách. Chtěli zažít něco nového. Koncepty zážitkového malování znali už ze zahraničí, ale v Česku nic podobného nenašli. A protože jsou duší i tělem podnikatelé, rozhodli se nápad rovnou vyzkoušet. To všechno v době, kdy byli stále studenty Vysoké školy ekonomické v Praze.

Studenti malují v rámci akce ArtMoment

Začátek byl tak trochu risk

Nápad tu byl. Ovšem realizovat ho, byla věc úplně jiná. Jeden z největších strašáků, kterému ze začátku čelili, byla otázka, zda opravdu všichni účastníci zvládnou obraz namalovat. Proto vznikl první testovací večer pro spolužáky a známé. Když se vše vydařilo, přišel čas prvního zážitku pro veřejnost. A druhého a třetího a tak dále. Za tři roky existence už v ArtMoment otevřeli víc jak 5 tisícům hostů dveře do světa umění a ukázali, že malovat může opravdu každý.

Jedním slovem precizní

Co dělá ArtMoment výjimečným je důraz na detail. Jako první tě nadchnou prostory pečlivě vybraných kaváren a restaurací, ve kterých zážitky probíhají. Na přivítanou si vychutnáš skvělý welcome drink a celým večerem tě provedou zkušení lektoři a lektorky. Za tři hodiny zvládneš podle speciálně upravené předlohy namalovat svoje vlastní mistrovské dílo. A to, i když jsi štětec a barvy vzal*a do ruky naposledy na výtvarce.

Klíčem je kreativita

Ve stálé nabídce najdeš především zážitky se sadou oblíbených klasických předloh. V téhle partě nadšenců do umění ale kreativita nikdy nespí. Proto nepřehlédni ani tematické večery, které tě zanesou do atmosféry dalekých cest nebo světa zvířat. Nebo můžeš vyzkoušet hravou techniku malování lihovým inkoustem. Ale radíme ti, buď stále ve střehu. Chystají se totiž i nová překvapení!

Až na ArtMoment někdy zavítáš, budeš už vědět, že na začátku projektu stál někdo takový, jako jsi ty. A třeba načerpáš trochu inspirace. Protože ArtMoment je o inspiraci především

Studenti na akci ArtMoment

Zážitek s ArtMoment si dokonce můžeš dopřát s ISIC slevou. ArtMoment se hodí i jako originální dárek a předat jej můžeš pomocí voucheru.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.