To nejlepší čtení nejen na léto

dívka s knihou

Už jsi někdy zažil/a ten pocit, že si chceš přečíst nějakou knihu, ale nemáš tušení jakou? Vždy je to složité. Téma, kategorie, smutný konec nebo happy end? Možná ti pomůžeme, aby ses netrápil s výběrem knihy.

Něco málo z romantiky

Anatomie: Příběh lásky

Hazel chce být lékařkou, což je na počátku devatenáctého století pro dívku naprosto nemožné, a Jack obchoduje s těly vykopanými z hrobů. Tyto dva to k sobě netáhne, ani je nic nespojuje do doby, než Hazel vykážou ze školy, ale dají jí možnost zúčastnit se lékařské zkoušky. Pokud uspěje, povolí škola studovat nejen jí, ale i dalším ženám, z čehož vyplývá, že Jack není tak k zahození, jak se na první pohled zdálo.

Doktor láska

Už jsi někdy slyšel/a o seznamovací aplikaci s názvem Soulmate? Tu vytvořil jeden počítačový génius Toby a je jeho největším úspěchem, ale má jeden zásadní problém. Jeho vlastní algoritmus tvrdí, že na vztah nemá v žádném případě šanci. Jenže do cesty se mu připlete Joanna. Její vztahové trable ji dovedly až do chvíle, kdy přestala randit s muži, kteří nejsou ti praví, a tak se rozhodne využít seznamku Soulmate. Mezi nimi prolítne jiskra téměř okamžitě, jenže aplikace si myslí něco jiného.

Sedm manželů Evelyn Hugo

Evelyn Hugo. Herecká legenda vycházející na konci padesátých let se rozhodne vyprávět svůj příběh. O své kariéře, o svých mužích. O svém životě. A vypráví ho mladé novinářce Monique, se kterou toho má spoustu společného, i když to tak zprvu nevypadá.

Pro velké i malé

Nejkrásnější pohádky k usínání

Deset známých i neznámých pohádek z dob našich předků. Skvělý dárek pro nejmenší, tak trochu vrácení v čase. Při čtení tebou jistě projede záchvěv nostalgie. Navíc se zde setkáš s krásnými ilustracemi a mít něco takového ve své sbírce zahřeje u srdce.

Ragnarok

Manga, které jsme se nemohli dočkat. Valkýry, bohové, lidé. Existuje sněm bohů, na kterém se každých tisíc let domlouvají, jestli nechají lidstvo žít, nebo zničí jeho existenci. Jak těžké musí být jejich rozhodnutí, když se opět po tisíci letech setkají a padne verdikt?

knihy

Trocha psychologie

Citlivá průvodkyně

Tato kniha je hluboce ukotvená v psychologii, ale zároveň brutálně upřímná a místy až poeticky dojemná v poznání sebe sama. Psycholožka Natalia de Barbaro všechny čtenáře vlídně doprovází na cestě k poznání, intuicí a moudrostí žen. Každá má svůj příběh a každý je jiný, jen to neznamená, že nemají nic společného.

Buď hodná

Psychický nátlak, rodina, nelehká témata. Silné příběhy několika žen i mužů po dobu čtyř generací. Pravda jejich životů se zde odhaluje postupně a velmi nenápadně. To všechno v jednom románu Ireny Pilouškové. Kniha je nepochybně k zamyšlení, ale určitě nebudeš litovat, že ji máš ve své knihovně.

Nejděsivější z děsivých

Klub monster

Jedná se o duchařský horor, který se odehrává ve dvou časových rovinách. V první se setkáváme se třemi nevlastními sourozenci v dětských letech, kteří mají svůj vlastní klub monster. Rozebírají vlastnosti jednotlivých netvorů a sepisují, jak je zničit. Jenže co když se dětské představy přemění na skutečnost?

Děsy Leigh Harkerové

Darcy Coates a její další mrazivý příběh o tichém domě. Leigh v domě žije už deset let, ale najednou se změní v noční můru. Rádio se vypíná a zapíná. V noci se v její ložnici rýsuje postava ve stínu. Klika chrastí, nehty škrábou o dřevo. Strašidelný dům nových rozměrů.

Skoč si pro knížky se slevou 10 %

Ať už si budeš chtít koupit čtení k vodě nebo už myslíš na učebnice, vezmi si svůj průkaz ISIC a navštiv jakoukoliv prodejnu Knihy Dobrovský. ISIC lze využít na kompletní nezlevněný sortiment. Více informací najdeš tady.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.