6 nejočekávanějších knih tohoto jara

Slečna v knihkupectví ukazuje ve svém mobilu tipy na knihy

Nestíháš v záplavě úkolů a seminárních prací sledovat, co za knižní pecky vychází? Tak to jsi na správném místě, poradíme ti, které knižní novinky by ti tohle jaro rozhodně neměly utéct. A pokud dočteš až do konce, možná tě čeká i tip na nezapomenutelný výlet!

Pro fanoušky true crime

Pokud jsi stejně jako my propadl/a žánru true crime, tahle kniha je pro tebe naprostý must have. Helter Skelter: Skutečný příběh Mansonovy vraždící sekty je svědectvím o sérii brutálních vražd spáchaných během dvou nocí, které v létě 1969 otřásly celou Amerikou. Události těchto dvou nocí časem nabyly až mytických rozměrů a jejich odraz v popkultuře je patrný dodnes. První nocí se dokonce inspiroval i Quentin Tarantino ve svém filmu Tenkrát v Hollywooodu. Tato kniha ti však ukáže mnohem víc, na její přípravě spolupracoval samotný státní zástupce, který vedl obžalobu.

Je libo romantika?

Knížka Lepší než ve filmu je pro všechny, kteří stejně jako hlavní hrdinka Liz, milují rom-comy. Jak už i samotný název prozrazuje, tohle bude lepší než filmová romantika. Liz je v posledním ročníku na střední, a kromě starostí s maturitou a vysokou školou ji trápí, že si jí Michael, její dětská láska, nevšímá. Přijde proto s plánem, jak si zajistit Michaelovu pozornost a snad i pozvání na maturitní ples. Jediný háček je v tom, že k získání toho, co chce, se musí spojit s Wesem, Michaelovým nejlepším kamarádem, Liziným sousedem a bohužel i jejím největším nepřítelem.

Knižní novinka pro nerozhodné

Nemůžeš se rozhodnout, po jakém žánru sáhnout příště? I pro tuhle situaci tu je řešení. Woodhill v sobě totiž nese hned tři žánry – Fantasy, Romantiku a Horor. V této knížce tě čeká konec světa a apokalypsa, která přivedla lidskou civilizaci na pokraj vymření. Nenajdeš tu však zombie, ale duchy. Opona mezi živými a mrtvými spadla a duchové utočí na vše živé, co se jim postaví do cesty. Hlavní hrdinka Lexi patří mezi takzvané temnonoše, kteří jsou jako jediní schopni vidět duchy a tím i blížící se nebezpečí. Nyní je proti své vůli povolána do hlavního sídla, kde kromě nebezpečí musí čelit i nevrlému správci Broderickovi. Jak tohle jen dopadne?

Postapo jako ze zlaté éry dystopie

Od boomu postapokalyptických příběhu už uběhlo více než 10 let. Pokud se ti po téhle éře stýská stejně jako nám, Život na míru je sci-fi na míru přímo pro tebe. Kdekdo občas přemýšlí, kolik mu zbývá času. Co by se však stalo, kdyby tahle informace byla veřejně známá? Všechno to začalo, když se všem starším 22 let objevila přede dveřmi záhadná krabička s provázkem. Délka tohohle zdánlivě obyčejného provázku značila délku života jeho příjemce. Panika na sebe nenechala dlouho čekat a segregace lidí s krátkými provázky také ne. Jaký osud může čekat osm obyčejných lidí v chaosu do kterého propadl celý svět?

Pro milovníky mangy

Úspěšná manga pro starší čtenáře, Brutal, se dočkala spin-offu! Další strhujicí série z pera bývalého forenzního experta jménem Kei Koga se objeví mezi knižními novinkami už toto jaro, a i tentokrát se můžeš těšit na temné vyprávění s úžasnými kresbami. Trace tě vtáhne do tokijské forenzní laboratoře, kde na tebe čeká Reidži Mano, renomovaný forenzní specialista, který se okolí může zdát svéhlavý a nespolečenský. Celé dny tráví zkoumáním důkazů s cílem odhalit pravdu, ať už je jakkoliv nepříjemná. Stojí za jeho odhodláním pouhá touha po spravedlivé společnosti, nebo cosi skrývá a pohání ho něco jiného, mnohem temnějšího?

Slíbený tip na výlet

Gratulujeme! Dostal/a ses až ke konci. Slíbili jsme ti tip na jeden výlet, a protože my sliby plníme a rádi přidáváme i něco navíc, máme pro tebe tipů víc než 100. Kniha Bizarní Česko představuje průvodce po těch nejkurióznějších, nejzvláštnějších, nejpřekvapivějších a nejvýjimečnějších místech naší země. Autor Jakub Pokorný, který stojí za populární rubrikou Český výletník, při psaní nezapomněl ani na popis, jak se na místo dostaneš, co bys ještě měl/a navštívit v okolí, a dokonce i kde se můžeš najíst. Tak využij krásného počasí, zavolej kamarádům a vyraz se podívat na nejbizarnější místa Česka, začít můžeš třeba u jezera kyseliny sírové nebo ve středověké krčmě Dětenice.

Skoč si pro knížky se slevou 10 %

Ať už si budeš chtít koupit některou z námi doporučených knih, nebo už ti do oka padla jiná, vezmi si svůj průkaz ISIC a zastav se v jakékoliv prodejně Knihy Dobrovský. Po předložení získáš 10% slevu na veškerý nezlevněný sortiment. Navštívit můžeš i e-shop Knihy Dobrovský a získat tak další slevu ve výši 3 %.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.