Skiareál Herlíkovice – Bubákov baví mladé lidi i rodiny s dětmi

Upravené sjezdovky, pohodlné lanovky a lyžařské školy pro malé i velké. Občerstvení, ubytování i parking jen pár kroků od sjezdovek. Skiareál Herlíkovice – Bubákov v Krkonoších má vše, co potřebuješ pro ideální zimní dovolenou, i jednodenní lyžování.

Herlíkovice – Bubákov nabízí lyžování pro všechny

Skiareál nabízí 12 kilometrů sjezdových tratí s různou náročností. Vyvézt nahoru se můžeš nechat některou ze 3 lanovek nebo 4 lyžařských vleků. Dolní stanice nejníže situované lanovky leží ve výšce 525 metrů nad mořem, nejvýše položený bod areálu se naopak nachází v nadmořské výšce 1 008 metrů, což je u samotného vrcholu kopce Žalý. Tady si můžeš dovolenou na lyžích zpestřit návštěvou kamenné rozhledny, která je návštěvníkům přístupná i během zimní sezóny.

Na svazích i v jejich blízkosti se nachází celá řada restaurací a bufetů. Lyžování tak můžeš proložit fajn občerstvením v podobě svařáku, kafíčka, pořádné česnečky nebo dobrotami, jako borůvkové knedlíky, řízek a další.

Užij si také večerní lyžování

Všechny lanovky a vleky jsou v provozu od půl deváté ráno a denní provoz trvá až do 16 hodin. V určité dny si můžeš v čase 18–21 hodin dopřát dokonce i večerní lyžování na svahu s umělým osvětlením.

Výuka lyžování pro velké i malé

Na své si ve skiareálu Herlíkovice – Bubákov přijdou i nejmenší lyžaři. Pro ně jsou zde připraveny dětské parky v samostatných areálech. Pro začátečníky a všechny, kdo se chtějí v lyžařských dovednostech zdokonalovat, jsou k dispozici instruktoři jízdy nejen na lyžích, ale i na snowboardu. Učený z nebe nespadl – využít jejich služby mohou malé děti i dospělí.

Jednodenní hory pohodlně z Prahy

Lyžaři, kteří přijedou do Herlíkovic jen na jeden den, mohou počítat s bezplatným parkováním na přilehlých velkých parkovištích. Od nich je to k dolním stanicím lanovek či vleků jen pár kroků. A stejně blízko to mají i ti lyžaři, které sem přivezou pravidelné speciální autobusové linky, které do Herlíkovic vyjíždí z pražské metropole.

Pořiď si skipasy předem online a výhodně

Skipasy je fajn objednat předem, ať se nemusíš zdržovat na místě u pokladny. Skipasy do Herlíkovic – Bubákova seženeš na e-shopu snowpass.snowhill.cz, kde jsou v nabídce za zvýhodněnou cenu. Pokud máš navíc platný průkaz ISIC nebo ALIVE, můžeš využít slevu 20 % na 1 až 6 denní skipasy.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.