Jak v březnu ušetřit za skipas

Ski areály pro únorové lyžování

Zima sice pomalu končí, ale na našich horách je stále dostatek sněhu pro pořádnou lyžo-vačku. Pokud nevíš, tak pro připomínku, ve většině lyžařských areálů můžeš díky ISICu ušetřit více jak 20% ceny skipasu. V článku se podíváme na pár nejnavštěvovanějších areálů v ČR, které můžeš ještě do konce sezóny navštívit.

Ski areály, kde sníh vydrží až do velikonoc

Ski areál Klínovec

Ski areál Klínovec se nachází v Krušných horách je největším propojeným areálem u nás. Nabízí 31 kilometrů sjezdovek na kterých se najdeš 11 vleků a 5 lanovek. Klínovec nově nabízí velmi zajímavý kombinovaný skipas. Čím je vlastně tak zajímavý? Nabízí možnost na jeden skipas využívat i sjezdovky sousedního Fichtelbergu, takže za jednu cenu můžeš využívat 47 kilometrů sjezdovek. Do Fichtelbergu tě doveze zdarma skibus a jezdí každou hodinu. Velká výhoda areálu je, že můžeš parkovat zcela zdarma. Takže pokud využiješ ISIC máš celodenní lyžování jen za 830 kč místo 920 Kč.

Ski areál HOCHFICHT

Ski areál HOCHFICHT se nachází na rakouské straně Šumavy. Jedná se o velký a krásný areál s 22 kilometry sjezdovek. To, co se mi líbí na HOCHFICHTu, je asi nejbližší Freestyle park poblíž naší země. Nabídka FUNPARKU BLACKHILL nabízí přes 25 překážek, které rozhodně rozbuší srdce každého milovníka adrenalinu. ISIC můžeš využít i Rakousku a ušetříš poměrně krásné peníze, které následně můžeš využít k oslavě v jednom z mnoha Ski barů na sjezdovce. Třeba celodenní skipas tě vyjde s ISIC jen na 830 kč namísto 1050 kč. Ale pozor, tyto ceny platí jen při koupi online a určitě se vyplatí! Při nákupu na místě pak za celodenní skipas zaplatíš jako dospělý 1 700 Kč a jako student1 300 Kč. Takže určitě zvaž nákup přes internet.

Ski areál Černá hora

Ski areál Černá hora je místo, na kterém se jezdí i v době, kdy jiní zavírají. Jejich sněhové podmínky jsou ty nejlepší v Republice. Navíc tento resort nabízí nejdelší sjezdovku z nás. Sjezdovka Pod kabinou nabízí 2,6 km dlouhou trať, na kterou se vyvezeš jedinou 8místnou krytou lanovkou u nás. Nejdelší sjezdovka je součástí 17,5 kilometrů kvalitních sjezdovek, nad kterými se tyčí nejvyšší hora u nás Sněžka.

Ski areál Pec pod Sněžkou

Ski areál Pec pod Sněžkou je též jako Černá hora v blízkosti krásné Sněžky, jen svou polohou blíže k jejímu úpatí. To zaručuje nižší teplotu a větší stálost sněhu i v pozdějších zimních měsících. V Peci pod Sněžkou můžeš využít přes 13 kilometrů sjezdovek. Sjezdovky jsou ideálním místem pro rekreační lyžování, takže pokud se učíš na lyžích nebo na prkně bude to tu pro tebe naprostý ideál. Pokud chceš odjet na víkend a využít ubytování, můžeš se rozjezdit na svazích Pece pod Sněžkou a další den se vydat na Černou horu, kde si užiješ strmější svahy a delší tratě. To vše ti zajistí jeden multi skipas, který se dá koupit na e-shopu.

Další tipy na lyžování s ISIC najdeš v článku Na lyže výhodně s ISIC

Jak si užít běžky poradí Lenka v článku Běžky – jak se na ně připravit a kam vyrazit? 

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.