6 věcí, co si nezapomenout vzít do posilovny

Činky, švihadlo a mobil do fitka

Začíná jaro a za pár měsíců je tu léto a plavková sezona. Takže všichni chceme co nejrychleji vyladit formu do plavek. Je mnoho možností, jak toho docílit, jednou z nich je posilovna. Nebudu ti zde ukazovat, jak máš cvičit, ale řeknu ti, co si nezapomenout sbalit do posilovny.

Do fitka se vydej s tou správnou výbavou

Začít s cvičením v posilovně není nic jednoduchého. Když nejsi sportovně naladěný, ani v dobré kondici, bude to zpočátku pořádně bolet a na další hodiny se budeš muset často nutit. O to víc stojí za to se na to pořádně připravit. Fyzickou námahu ti to sice neulehčí, ale cítit se komfortně při cvičení a po něm díky doplňkům se určitě dá zařídit.

1. Oblečení do posilovny

Možná si myslíš, že v oblečení do fitka je jen designový rozdíl. Ale firmy, které fitness oblečení vyrábí, a je v nich velký rozdíl, využívají nejmodernější technologie a poznatky vědců. Takže není tričko jako tričko. Třeba DRI -Fit od Nike je tričko které odvádí pot a nemá vnitřní švy, takže nebude během náročného tréninku dřít. Obecně bych se vyhnul bavlně, saje pot a vytváří ošklivé koláče potu a její švy dřou. Vytvořil jsem jeden tréninkový komplet pro muže. Vytvořil jsem jeden tréninkový komplet pro muže. Tričko Tričko Reebok Speedwick Move prodyšného materiálu a krátké kraťasy Reebok Austin Solid. Tento mužský komplet je skvělý jak cenou do 1000 Kč, tak s 5% slevou, kterou získáš s ISIC navíc.

2. Boty do fitka

Sportovní boty jsou asi nejdůležitější součást úboru, nikdy bych nešetřil na botách. Chodidla nám drží celé tělo a pokud nebudou kvalitní, může hrozit bolest zad. V tomto ohledu určitě zajdi do specializovaného obchodu, jako je třeba top4running, kde ti pomohou s výběrem bot na míru. Jejich specializovaný tým ti ukáže výhody a nevýhody konkrétních modelů. Můj tip je, vybrat si botu na prodejně a pak si ji koupit na e-shopu, kde s ISIC získáš slevu 15 % a to se vyplatí.

sportovní boty           šedé sportovní boty

3. Lahev na pití

Můžeš používat obyčejné pet-lahve, ale v rámci ekologie ti za to nikdo nepoděkuje. Proto bych raději používal pořádnou lahev, která ti vydrží navždy. Ze své zkušenosti můžu doporučit lahev, základem je větší pítko, ze kterého se vždy mnohem lépe pije a můžeš ji využít i jako shaker, což je velké plus. Samozřejmě i na tuto lahev využiješ 5% slevu s ISIC.

4. Suplementy

Sice slovo suplementy může znít jako termín profesionálů, ale jedná se o důležité sportovní doplňky právě pro začátečníky. Suplementy jsou souhrnný název pro všechny doplňky stravy. Důležité pro začátečníky jsou právě proto, že první týdny cvičení není tělo zvyklé na vyšší výdej. Při cvičení tělo ztrácí mnohé minerály a vitamíny, a je potřeba je doplnit. S tím ti pomůžou doplňky stravy od značky Aktin. https://aktin.cz. Mým favoritem pro začátky byl Vulgain multivitamín, který dodá všechny důležité vitamíny a minerály, které tvoje tělo během cvičení spotřebuje.

protein

 

Hořčík je důležité tělu dodávat po každé větší zátěži, aby tě nepronásledovaly další dny svalové křeče a tvoje tělo mohlo v klidu regenerovat. Během každého tréninku si dávám v shakeru protein BCAA, který mi pomáhá ochránit svalovou hmotu před jejím odbouráním a dopomáhá k růstu svalů. Neříkám, že vše nutně potřebuješ, ale můžu ti slíbit, že díky těmto aspoň základním suplementům dříve dosáhneš svého cíle a nebudou tě provázet bolesti způsobené nedostatkem vitamínů a minerálů. Aktin nabízí 7% slevu na celý nákup pro každého držitele průkazu ISIC.

5. Ručník

Možná si teď říkáš, že je jasné si po cvičení dát sprchu, ale tento ručník na mysli nemám. V posilovnách je běžné si brát ručník. Jde o hygienický doplněk, který zabraňuje tomu, aby když odcházíš od stroje, nezůstal pot na sedadle. Všichni ti za to poděkují a nedostaneš se do konfliktu s ostatními sportovci.

6. Sluchátka

V posilovně většinou všichni mají sluchátka, jsou jistá motivační pomůcka. Pokud nemáš parťáka nebo trenéra, kup si sluchátka a zapni si playlist který tě nakopne. Můžu ti doporučit sluchátka, které sám používám, a na které jsem před nedávnem dělal recenzi na našem blogu.

Myslím, že těchto 6 věcí ti pomůže cvičení zpříjemnit a udělají ho zábavnější a bezpečnější. To nejdůležitější je ale tvoje osobní snaha a vášeň, která jediná tě bude motivovat. Držím palce a doufám že tě cvičení chytne tak jako mě.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.