Recenze sluchátek JBL Endurance Peak II

Recenze sluchátek JBL Endurance Peak II

Začal nám rok 2022 a s ním i novoroční předsevzetí. Většina z nich se každoročně týká změny životního stylu. Mezi obvyklé změny patří velký nákup ročního předplatného do fitness centra. Bez čeho si nejde návštěvu fitka představit? Bez hudby. Máme pro tebe recenzi nově představených JBL sluchátek zaměřených čistě na sport.

Značka JBL má letité zkušenosti s vytvářením širokého portfolia audio produktů od nejznámějších reproduktorů BOOM, které jsou tradičně součástí zahradních grilovaček, až po dokonale vyvážené náhlavní sluchátka pro audiofily JBL Club One. Nová sluchátka JBL Endurance Peak II se představují jako sportovní true wireless za dostupnou cenu. Jak uspěly v našem testu se dozvíš v recenzi.

Specifikace

Sluchátka JBL Endurance Peak II mají měniče o velikosti 10 mm, což tak malým sluchátkům přináší velký potenciál v podobě frekvenčního rozsahu 16 Hz – 22 kHz. Jejich napájení je tvořeno baterii na každém sluchátku, díky kterým vydrží až 6 hodin. V krabičce se pak skrývá dalších 24 hodin, takže ti šťáva ve fitku rozhodně nedojde. V nabíjecím pouzdře se sluchátka dobíjejí poměrně rychle. 10 minut nabíjení ti poskytne další hodinu poslechu. Nabíjecí pouzdro nabiješ do plna během dvou hodin. Sluchátka ti nabídnou připojení Bluetooth 5.1, což je naprosto dostačující na pohyb v tělocvične bez výpadků. Nabízí možnost propojení s hlasovým asistentem ve tvém telefonu. Díky svému sportovnímu zaměření samozřejmě splňují certifikaci IPx7 proti potu a ani lehký déšt jim neuškodí.

Provedení

Sluchátka jsou hned na první pohled připravené na tvrdý trénink. Stabilitu v uchu zajištuje pogumovaný záušník, který doopravdy zaručí, že ti z uší nevypadnou ani na lezecké stěně hlavou dolů. Celé tělo je pogumované a plast vypadá kvalitně a udržuje pocit lehkosti v uších. I když sluchátka vyčnívají jemně z uší, nevzniká žádný ruch ani při pobíhání ve větru. V balení klasicky najdeš tři špunty do uší různých velikostí a díky tomu sednou do každého ucha.

Provedení krabičky je už mnohem horší. Její nízká hmotnost je vykoupena velmi levným plastem, u kterého se bojím, že se brzy snadno požkodí. Její velikost je též enormní, ale pochopitelná z důvodu záušníků. Takže na běhání s krabičkou sluchátka rozhodně nejsou dělaná. V balení samozřejmě najdeš kvalitní oranžový kabel usb A na Usb C. Ten je dostatečně dlouhý, aby se dal schovat do kapsy.

Ovládací prvky

Ovládání je situované na boku sluchátka a je dotykové. Oproti mnoha jiným modelům se dá ovládat i v rukavicích, což v zimních měsících není špatné. Klepání na sluchátka neruší poslech hudby. Klepnutím na tělo sluchátek ovládáš například hudbu nebo telefonát.

V záušních nožičkách jsou senzory, aby systém poznal, že jsou za uchem. Když je vytáhneš, hudba se zastaví a znovu spustí s opětovným nasazením, takže nemusíš hledat komplikované zapínání a vypínání sluchátek.

Kvalita zvuku

U sluchátek je asi vždy nejduležitější jejich podání zvuku, a tady opravdu konstruktéři z JBL neudělali chybu. Sluchátka sice nejsou vytvořena na poslouchání symfonického orchestru, ale pro aktivní sport jsou krásně laděná. Výtečný rozsah basových linek netlačící na středy a výšky, ale dominance zvuku je v basovém spektru. Dobrý tvar sluchátek zajištuje dostatečné pasivní potlačení okolí, ale troubící auto rozhodně uslyšíš. Jediné, co snad musím vytknout, je absence ekvalizéru a zapojení do JBL mobilní aplikace, která by nejspíše u takto laděných sluchátek měla být.

Závěr

JBL Endurance Peak II jsou prostě jako stvořená pro sport, jak už v tělocvičně, tak ve víru drsné přírody. Jsou pevná a bytelná, což se o krabičce říci nedá, ale tu si velmi často necháš v tašce, nebo díky dlouhé výdrži doma. Takže pokud aktivně sportuješ, tak tě rozhodně nezklamou, musíš jen očekávat více basově laděné linky. Sám jsem si je oblíbil díky snadnosti užití a dlouhé výdrži. Další generace by mohla přinést propojení do mobilní aplikace JBL, ale i bez ní se jim moderní technologie nedají vytknout. Nákupem za bezkonkurenční cenu 2 599 Kč neuděláš chybu. S členstvím v Datart VIP Klubu a průkazem ISIC máš ještě výhodnější cenu 2 209 Kč.

 

+

  • lehké, ale bytelné
  • kvalitní podání zvuku
  • tlumí okolí
  • 6 hodin poslechu a v nabíjecím pouzdru dalších 24 hodin

_

  • levně provedené pouzdro
  • basově laděné vždy
  • nemožnost propojit s mobilní aplikací JBL

 

Příští týden se podíváme na JBL Reflect Mini NC.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.