5 největších módních faux pas, kterým se musíš vyhnout

Ženy na party

Vyrazit si na menší nebo dokonce velkou společenskou akci je vždy událost. Než vyrazíš, je dobré si ujasnit základní pravidla a předejít tak nepříjemným faux pas. Dnešním tématem jsou ty ze světa módy.

Jak se obléknout na společenskou událost

Jsou momenty kdy si nezkušené i méně zkušené dámy musí vyrazit na společenskou událost a moment těšení se na ni se promění v noční můru ve chvíli, kdy se začne řešit co na sebe. Není to věda, ale určitá pravidla to má a není radno je obejít.

Chudinky silonky

Nosila jsi jako malá barevné silonky a sandálky? Fajn, u holčiček ve školce to je roztomilé, ale do šatníku mladé ženy už silonky nepatří. Ženy nosí výhradně punčochy a pokud to není nezbytně nutné, pak se navíc vyvarují těm v tělové barvě. Věř, že černé punčochy tvé nohy prodlouží a zeštíhlí.

Punčochy jsou také ,,must have“ v případě koktejlových šatů, zde se bez nich na společenské události neobejdeš i kdyby bylo venku třeba 35 stupňů ve stínu. V případě punčoch také zapomeň na sandály i kdyby byly od samotného Manolo Blahnika, tohle faux pas bys neomluvila. Punčochy se kamarádí jen s botou s uzavřenou špičkou.

Rozverné spodní prádlo

I když se to na první pohled nemusí zdát, výběr spodního prádla je věda. Hlavně když nemáš úplně perfektní míry. Investovat se do něj rozhodně vyplatí a ušetří ti spoustu trapasů.dívka v černých kokteilových šatech

Správná velikost je základ. Není nic horšího, než když třeba i relativně štíhlé ženě přetékají pod úzkým tričkem faldíky kolem podprsenky. Velkým problémem je také volba barvy prádla, které si pod lehce průsvitné prádlo oblékneš. Pod bílou barvu nikdy nenosíme bílé prádlo, ale prádlo v tělové barvě, pod černé stejnou barvu nebo tělové.

Ramínka od podprsenky měj pod kontrolou. Vykukující ramínka jsou velké faux pas v civilu, natož když jde o společenskou událost a naprostým tabu jsou potom ta silikonová, ačkoli tato módní trapnost se u nás bohužel stále drží. Pokud nemají být vidět, zvol dobře padnoucí podprsenku bez ramínek, nebo ideálně korzet. V případě, že má prádlo sloužit jako doplněk vrchního dílu oblečení, vyber si z nepřeberného množství sexy bralettek.

O číslo menší se nenosí

Máš pocit, že co je opravdu těsné, to je sexy? Pak vstupuješ na velmi tenký led, protože od těsného k malému je to jen drobný krůček. Oblečení, ve kterém je na hraně si dřepnout, nedej bože se pro něco sehnout, patří maximálně na diskotéku. Obvykle v něm naopak působíš silnější, než ve skutečnosti jsi. Na společenskou akci nebo do práce prostě nepatří.Žena v legínách

Legenda jménem legíny

Legíny jsou možná pohodlná a slušivější alternativa k plandavým teplákům na doma, ale za dveře tvého bytu mohou jen běhat nebo na procházku se psem. Na běžné nošení jim ale uděl přísný zákaz. Pokud máš opravdu super postavu, můžeš je vyměnit za úzké džíny, ale i zde platí, že horní vršek sahá alespoň těsně pod zadek. Samozřejmě na jakoukoli společenskou událost – i kdyby to bylo otevření nového fitka je nebereš!

Není bižu jako bižu

Ulovila jsi skvělý model a chystáš se jej vynést na první společenskou událost? Pak si pamatuj že méně je více. Platí to u jednoduchých malých černých, a ještě víc u rafinovaného modelu. U minimalistických šatů může být šperk z dílny mladého návrháře malým uměleckým dílem. Potom je jeden výrazný šperk  tak akorát.

Šperky Swarovski

Mladé ženy většinou nedisponují diamantovými sety ani pravými perlami. To ale není důvod k nákupu levné bižuterie, která již na dálku křičí náhražkou a nevkusem. Lacinými kamínky můžeš víc zkazit než získat. To ale neznamená, že si adekvátní imitaci nemůžeš dopřát a cítit se ve vybrané společnosti, jako bys drahé šperky vlastnila. Dokonalou náhradou jsou křišťály od značky Swarovski, které od drahých kamenů skoro nikdo nepozná. Luxusní bižuterie není úplně levná, ale vyplatí si na ni našetřit. Budeš ve společnosti zářit jako opravdová dáma a budeš se cítit skvěle.

Nechystáš se do společnosti, ale hledáš tipy a trendy pro letošní podzim? 

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.