Podzimní trendy aneb najdi to pravé do svého šatníku

Podzim je tady a s ním spousta deštivých a chladných dnů. Ale taky dny prosluněné posledními hřejivými paprsky, zajímavými podzimními eventy, vinobraním a nádherně zbarvenou přírodou. Co si vybrat a dostat do svého podzimního šatníku, aby to zahřálo i slušelo?

Podzimní móda v přírodních tónech

Dlouhé podzimní kabáty

Evergereenem podzimní módy je dlouhý kabát s dvouřadým zapínáním. Takzvaný „baloňák“ má ve skříni snad každá z nás. Je na něm milé, že se po desítky let těší velké popularitě. Můžeš klidně sáhnout do skříně mamince a její nenošený kousek zabavit, zaručeně v něm budeš vypadat chic. Nejčastější provedení baloňáku bývá v přírodních barvách, které podzimu vyloženě lahodí.

Hitem letošní podzimní módy jsou však jednořadé kabáty s užší siluetou. Vládnou jim měkké a hebké materiály jako vlna a kašmír v přírodních a pastelových barvách. Celý look se pak opírá o doplňky v barevném spektru tón v tónu. Tento styling zaručí jemnost a eleganci, ať pod něj zvolíš elegantní šaty nebo džíny.

Krajky, třásně a výšivky v podzimní módě

Krajkové šaty a tuniky přes úzké kašmírové legíny, ponča s třásněmi a kabátky s romantickou a něžnou výšivkou. Křehkost a ženskost v každém detailu. Díky tomuto trendu si budeš připadat jako zimní romantická hippie princezna nebo ledová královna z pohádky. Nejlepší barevnou kombinací je čistě bílá se slonovou kostí a jemnými tóny béžové. Doplňky musíš sladit se stylem buď v pletené nebo háčkované formě, případně s minimalistickou kabelkou s měkkými tvary. Do opravdu chladných dnů vyměň krajkové tuniky za svetry s hrubým pleteným vzorem. Stačí když se budeš držet faktu, že podzimní móda je něžná.

Pletené svetry a šaty na podzim zahřejí

A nebyl by to podzim, aby v něm nechyběly svetry. Ty, které se na přehlídkových molech objevily letos nejsou pouhým doplňkem podzimní módy, ale tím ústředním prvkem. Velký svetr, pod který se můžeš obléknout je finálním lookem, který doplníš jen o úzké kalhoty. Prostě svetr v hlavní roli.
Krom svetru můžeš letos úspěšně vynést pletené šaty. V chladnějším ránu je můžeš doplnit teplým plédem, pončem nebo koženou bundičkou a pletenými legínami. Nezapomeň na doplněk v podobě víceřadých dlouhých korálů nebo výrazného ručně vyráběného náhrdelníku. Jestli chceš i zde držet trend, oblékni se do přírodních nebo pastelových barev.

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.