5 nejčastějších přešlapů: Tomuhle se při líčení vyhni

slečna si nanáší na obličej příliš velké množství tvářenky

Nezáleží na tom, jestli je líčení součást tvojí ranní rutiny, nebo se líčíš spíš výjimečně. V každém případě se hodí vědět, co může ohrozit perfektní výsledek a jak se vyhnout nejčastějším chybám.

Nejčastější chyby v líčení, které můžeš snadno napravit

Ať už se líčíš pravidelně nebo jen při zvláštních příležitostech, věnuj pozornost těmto nejčastějším kosmetickým přešlapům. Najdeš tu i radu, jak se jim vyhnout!

1. Špatný odstín make-upu

Jak se pozná vychytaný make-up? Na pleti v podstatě není vidět, jen ji hezky sjednotí a zamaskuje nedokonalosti. Častý přešlap je příliš tmavý make-up. Na to pozor, opálený vzhled se dá dohnat jinak. Vybrat správný odstín ti pomůže tenhle malý life hack – nový make-up si v obchodě zkoušej na krku. Nikoli na hřbetu ruky, kde má pokožka obvykle jiný odstín než na obličeji.

2. Příliš tmavý bronzer

Tápeš při nákupu? Bronzer by měl být o jeden, max. dva odstíny tmavší, než je odstín tvojí pleti. Nanášej ho pomocí štětce krouživými pohyby a zbytečně netlač – chceš přece, aby to vypadalo přirozeně a přechody nebyly vidět. Bronzer můžeš použít místo tvářenky a dodat tváři opálený nádech. Anebo s ním zkus trochu zakouzlit a pusť se do konturování a modelace obličeje.

Tip pro tebe: Butter Bronzer s brazilským máslem Murumuru odstín Light Bronzer

3. Přehnaně nalíčené obočí

Úprava obočí taky podléhá módě a hodně výrazné, silné obočí je na ústupu. To je pro mnoho z nás dobrá zpráva – přehnaně vykreslené obočí totiž zmenšuje oči a strhává na sebe všechnu pozornost. Teď jsou opět v kurzu tenčí linie a přirozený vzhled. Vyzkoušej velmi přesné mikropero na obočí, se kterým vytvoříš efekt jako z kosmetického salonu!

Tip pro tebe: Physicians Formula Butter Palm Feathered Micro Brow Pen mikropero na obočí 0,5 ml hnědé (drmax.cz)

4. Zbytečně moc řasenky

Pokud něco patří do základní kosmetické výbavy, pak rozhodně řasenka. Používat řasenku není žádná věda, každopádně při nanášení si zapamatuj jednoduché pravidlo: Dvě a dost! Přesně tolik vrstev řasenky by ti mělo stačit na vykouzlení dlouhých hustých řas. Víc vrstev nenanášej, tlusté slepence řas a žmolky zrovna přirozeně a lákavě nevypadají.

Tip pro tebe: Physicians Formula Murumuru Butter Blowout Mascara řasenka 10 ml černá (drmax.cz)

5. Nevhodný odstín rtěnky

Miluješ výrazné rtěnky? V pohodě. Beauty trendy ti v tomhle dávají volnou ruku. Bez ohledu na módu ale vždycky platí tahle nesmrtelná rada: Když si výrazně nalíčíš oči, použij neutrální odstín rtěnky a naopak. Vždycky nechávej vyniknout jen jedno – buď oči, nebo rty.

Tip pro tebe: Physicians Formula The Healthy Lip Velvet Liquid Lipstick odstín Bare With Me rtěnka (drmax.cz)

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.