Vapiano – pasta house, kde vaří jen z čerstvých surovin

těstoviny Vapiano

Vapiano je mezinárodní gastronomický koncept „casual dining“ restaurací s nabídkou jídel inspirovaných Itálií. Pokud nechceš jíst smažené jídlo z polotovarů a miluješ čerstvé těstoviny nebo pizzu, Vapiano je ta pravá volba.

Vše, co si ve Vapianu dáš, je čerstvé, připravené každé ráno. Vapiano – to jsou především skvělé těstoviny! Přímo v restauraci v prosklené „manufaktuře“ lze pozorovat šikovné ruce vapianistů, jak na speciálním pasta stroji připravují až 9 druhů těstovin. Ty se pečlivě „nasáčkují“ do jednotlivých porcí a jsou hned k dispozici pro kuchaře. Z výrobny až na tvůj talíř tak urazí jen pár metrů – tomu se říká skutečně čerstvé těstoviny! Vapiano, to je prostě „fresh pasta house“!

Ruku v ruce s čerstvými surovinami jde i způsob přípravy jídel. Vaří je totiž přímo před tebou v otevřené kuchyni. Každé jídlo je připravené individuálně a ty si ho klidně můžeš nechat uvařit tak, jak ti vyhovuje. Nevoní ti cibule? Více chilli? Stačí říct kuchaři. Dokonce si můžeš jídla doladit u stolu čerstvými bylinkami v květináčích.

Vapiano není jen o dobrém jídle. Skvělé italské kafe illi, sladké dolci, alko i nealko nápoje, najdeš v bar&lounge části restaurace.

Ve Vapianu nepotřebuješ rezervaci. Přijď kdykoli, ať už chceš jen na oběd, pozvat mamku na kafe, užít si rande či oslavit úspěšnou zkoušku s přáteli. Vapiano najdeš v Praze na třech místech a s ISIC průkazem získáváš zajímavé slevy.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.