Trash Patrols i letos uklízely Česko

Trash Patrols

Zaměstnanci McDonald’s, jejich rodinní příslušníci a další dobrovolníci se i letos účastnili tradiční akce Ukliďme Česko. Trash Patrols, jak si říkají, ovšem uklízejí okolí restaurací i vybraná místa v regionech pravidelně a dlouhodobě. Jen od letošního dubna za sebou mají více než 30 různých úklidů a přes 100 pytlů sesbíraných odpadků.

Od loňského roku fungující Trash Patrols, složené ze zaměstnanců McDonald’s spolu se svými blízkými a dobrovolníky, vyrazily i letos v rámci akce Ukliďme Česko do ulic i místní přírody. V Praze se úklidu zúčastnili zaměstnanci pěti restaurací i kanceláří. Společně uklízeli ostrov Štvanice a park Stromovka. Celkem nasbírali 18 pytlů odpadků.

Trash Patrols jako součást udržitelné kampaně

Program Trash Patrols vznikl loni jako součást dlouhodobé udržitelné kampaně s názvem „Naše protože“, jejímž prostřednictvím společnost představuje kroky, které činí pro šetrnější podnikání, zároveň jí inspiruje a motivuje zákazníky i širokou veřejnost k ohleduplnému přístupu k naší přírodě a planetě. Jen od letošního dubna dobrovolníci Trash Patrols z 39 restaurací zorganizovali 31 úklidů různých městských částí i oblíbených výletních lokalit po celé České republice a nasbírali přes 100 pytlů odpadu. „Velmi si vážíme dobrovolníků z řad našich zaměstnanců a jejich blízkých, kterým není lhostejná příroda a prostředí, ve kterém žijí a pracují. Program Trash Patrols není jednorázovou aktivitou, o to více oceňujeme naše zaměstnance, kteří se zapojují opakovaně, protože jen tak má tento projekt skutečný dopad,“ říká Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace společnosti McDonald’s ČR a SK.

Trash Patrols

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.