Tipy na vyzkoušené motivační kurzy a knihy

pracovní plocha s kávou

Cítíš, že ztrácíš chuť cokoliv dělat a do učení, práce nebo koníčků se musíš nutit? Chceš to změnit a nevíš, jak začít? Podělíme se o tipy na motivační kurzy a chytré knihy, které nejsou ztráta času.

Motivace a smysl toho, co děláme – jak to najít?  

Patříš mezi široké řady lidí, kteří se někdy nemohou dokopat k činnosti? A když už se dokopeš, stojí tě dost síly udržet pozornost a postupovat tak efektivně, jak by se ti líbilo. Přemýšlíš někdy nad tím, čím to může být a chceš to změnit? Chceš studovat, pracovat a tvořit s chutí? První, co potřebuješ ke změně, je schopnost najít a udržet svou vnitřní motivaci. Vnitřní motivace je základem pro další dovednosti, jako je plánování, efektivita nebo produktivita. Bez uvědomění si smyslu toho, co děláme, zkrátka nemůžeme dlouho pokračovat s dobrým výsledkem. Máme tu tedy pro tebe několik tipů na kurzy a knížky, které tě nasměrují, jak se pohnout z místa.  

Online kurz – Motivace a smysl: Jak hledat smysl v práci i v osobním životě? 

Tento kurz pro tebe bude to pravé, pokud cítíš, že ztrácíš motivaci a smysl toho, co děláš. Nabízí nejen teorii, ale i praktické nástroje, které můžeš hned začít využívat!  

Online motivační kurz od GrowJOB Institute najdeš na platformě www.seduo.cz, má celkem 12 lekcí a celkově ti zabere 1 hodinu času. Proč ti ho doporučujeme?  

Osvojíš si v něm přístupy, jak budovat svou vnitřní motivaci dlouhodobě, objevíš své silné stránky i svůj doteď nevyužitý potenciál. Čeká tě i trocha teorie, kdy poznáš různé druhy motivace a taky se dozvíš, které se vyplatí využívat. Naučíš se také hledat smysl ve všem, co děláš a ustálit se na svých hodnotách, které pak v životě budeš moci aplikovat.  

Kniha Kaizen – Japonská metoda postupné změny návyků 

Tato kniha o japonské metodě Kaizen ti bude skvělým pomocníkem, pokud tě od kroků kupředu odrazuje strach z větších změn a obřích úkolů 

KAIZEN je japonské slovo pro „neustálé zlepšování“. Základem je myšlenka, že nepřetržitým prováděním malých, dosažitelných změn se můžeš dopracovat k významným dlouhodobým zlepšením. Pomocí Kaizenu si tedy můžeš postupně, bez pocitu strachu nebo ochromení z výzvy, vytrénovat dobré návyky a zbavit se těch špatných. Kniha je krásně ilustrovaná a její přívětivá forma ti pomůže dosáhnout výsledků bez zbytečného drilu a přísnosti. Kaizen tě bude vést spíš k trpělivosti a hledání vhodných řešení s ohleduplností sám k sobě. Proto je podle nás tato kniha skvělým nástrojem pro vědomou pozitivní práci na vlastním rozvoji. 

kniha-kaizen-japonska-metoda-postupne-zmeny-navyku

Kniha Kurvítka v hlavě 

Pokud ti vyhovuje spíš údernější čtení, doporučujeme ti knihu Kurvítka v hlavě. Jejím autorem je Ing. Ivo Toman – český podnikatel, mentor a odborník na lidskou motivaci. V knize vysvětluje, čím sami sebe v myšlenkách zbytečně zatěžujeme, mateme a rušíme, což se negativně podepisuje na našem výkonu, vztazích a celkově na pocitu štěstí. Přečtením knihy si spoustu těchto zničujících vzorců dokážeš uvědomit a hlavně připustit, a postupně je tak lépe začneš vědomě eliminovat.  

Kniha nejde příliš do hloubky, je psaná stručně a povzbudivě, takže se při čtení neztratíš a jistě v ní najdeš spoustu “aha” momentů.   

kniha-kurvitka-v-hlave

Sebemotivační deník na celý rok – Jsem žena #jsembohyne 

Sebemotivační deník – Jsem žena, jsem bohyně je nadčasový zápisník pro ženy, které chtějí objevovat svůj skrytý potenciál, být k sobě laskavé a umět se ocenit. Průvodkyněmi deníkem jsou osobnosti jako Tamara Klusová, Klára Issová, Ester Geislerová, Emma Smetana a mnohé další, které ztělesňují 12 slovanských bohyní. Každý měsíc deník nabízí nová témata, podněty k inspiraci a milé rituály, které ti přinesou radost.  

sebemotivacni-denik-na-cely-rok

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.