Tipy na vánoční dárky, které zahřejí u srdce

Vánoce klepou na dveře a přichází období radosti a vzájemného obdarovávání. Pokud ještě váháš, čím potěšit své blízké, máme pro tebe několik tipů na originální a užitečné dárky, které vykouzlí úsměv na tváři, a přitom tě nemusí přivést na mizinu.

Dárky s příběhem se nikdy neomrzí

Každý miluje dárky, které mají osobní nádech. Pro rodiče můžeš vytvořit fotoknihu či krásný rodinný kalendář s fotkami z uplynulého roku. Jasně, je potřeba tomu obětovat trochu času, ale spousta výrobců nabízí touto dobou nejrůznější výhodné akce, stačí jen trochu „googlit“. Pokud se rozhodneš pro vlastnoručně vyrobené fotodárky, pak se ti může hodit instantní fotoaparát či šikovná fototiskárna.

Nejednu mámu potěší ručně vyráběný šperk s jejími iniciály nebo kniha s věnováním. Tátu třeba nový velký hrníček na kávu s fotkou či osobním vzkazem či nářadí s jeho iniciály. Iniciály můžeš nechat doplnit samozřejmě na cokoli jiného, třeba i na koženou peněženku či kvalitní zapalovač a personalizovat tak dárek pro blízkého člověka.

Prarodiče pak bezpochyby potěšíš například kvalitním souborem klasických filmů nebo hudebních CD, které je vrátí do mladých let. Nezapomeň, že vždy je to hlavně o nápadu.

Technologické hračky, které spojují generace

Pokud se chystáš do dárku pro své blízké více zainvestovat, pak nové herní příslušenství jako např. myš, podložka nebo klávesnice mohou být skvělým a praktickým tipem.

A pro sourozence nebo kamarády? Bezdrátová sluchátka nebo nejnovější hra na herní konzoli (kterou už mají doma) mohou být trefou do černého! Třeba s takovým „Hogwarts Legacy“ vedle určitě nesáhneš, protože kdo by nemiloval Harryho Pottera? A co teprve nová hra na PS5 Marvel´s Spider-Man 2.

Pokud ještě nevíš, co si letos přát pro sebe, pak navrhujeme čtečku e-knih, která ti usnadní přístup ke studijním materiálům, zároveň šetří prostor v batohu, a navíc tě motivuje víc číst, což rozhodně není k zahození. A pokud nemáš dost klidu na studium, pak jsou sluchátka s funkcí potlačení okolního hluku jednoduše „must have“.

Dárky s vůní kávy

Vánoční čas je jako stvořený pro sdílení chvil u šálku výborné kávy. A co by mohlo být lepším dárkem pro milovníky kávy než „osobní barista“? Pokud se někdo takový mezi tvými blízkými najde, o čemž nepochybujeme, pak neváhej. Na trhu existuje mnoho typů kávovarů v různých cenových hladinách. Podle potřeba preferencí obdarovaného můžeš sáhnout po jakémkoli od kapslového přes automatický až po tradiční espresso stroj.

Levnější, ale i tak skvělou variantou jsou různé french pressy, stylové džezvy, tradiční moka konvičky, mlýnky a další kávové příslušenství či zásoba kvalitní kávy. Pro ty, kteří se o kávu zajímají opravdu do hloubky, se pak nabízí kniha o kávě či například kurz Latte art apod.

slečna obsluhuje kávovar

Společenské hry a filmy pro dlouhé zimní večery

Nechceš-li dárek, který skončí na dně šuplíku, vsaď na společenské hry, které nejenže zaručí zábavu, ale posílí i rodinné a přátelské vazby. Na trhu je dneska bohatá nabídka deskových a karetních her. Můžeš vybrat hru, která se hodí pro různé věkové kategorie a má jednoduchá pravidla, aby se do hry mohla zapojit celá rodina. Některé hry jsou zase určeny spíše pro herní fajnšmekry, škála je opravdu pestrá. Stačí když si uděláš malý průzkum a poptáš se známých, co je u nich doma v oblibě.

Znáš filmového nadšence, který si potrpí na příjemný interiér? Jeho zážitek ze sledování filmů může doladit popkornovač, který promění jeho obývák na americké kino z 50. let.

Relaxace, wellness a další radosti

Obzvlášť rodiče a prarodiče ocení dárky, které jim dopřejí chvíle klidu a relaxace. Aromaterapeutická sada, aromadifuzér či masážní přístroj v kombinaci s vonnými svíčkami a kvalitní kolekcí čajů pomohou dotvořit domácí oázu klidu.

Dárky, které rozšiřují obzory

Člověk by se měl pořád něco učit, souhlasíš? Předplatné zajímavého online magazínu, edukační stavebnice nebo jazykové aplikace mohou být inspirujícím dárkem, který podporuje nejen vzdělávání, ale i zábavu. Nakonec nezapomeň na klasiku – knihu. Ať už je to beletrie nebo odborná literatura, kniha je vždy skvělým dárkem, navíc se i dobře balí do vánočního papíru, což je vždy vítaný bonus.

Nezapomeň, že největší hodnotu má dárek, který je vybrán s láskou a myšlenkou na toho druhého. Přejeme ti krásné prožití vánočních svátků v kruhu těch nejbližších!

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.