Studuješ medicínu? Bez učebnic z Grady to nepůjde!

Chystáš se ke studiu lékařství, nebo už medikem dokonce jsi? Ať už tak, či onak, během studia tě nemine příslušná odborná literatura. Nakladatelství Grada je předním vydavatelem knih pro mediky i pro lékaře, zdravotní sestry a další obory. Najdeš tam všechno, co pro své studium potřebuješ!

Grada je spolehlivým zdrojem odborné literatury

Grada je na trhu už třicet let. Její knihy pro zdravotnické obory poznáš podle nezaměnitelného modrého pruhu, tituly pro budoucí i stávající zdravotní sestry zase podle pruhu růžového.

Svůj „publikační domov“ našli v Gradě nejen tuzemští, ale také slovenští autoři. Při výměně zkušeností a nákupu licencí zahraničních titulů však Grada běžně spolupracuje s mnoha nakladateli z celého světa. V produkci tohoto nakladatelství tak najdeš nepřeberné množství titulů z různých zdravotnických oborů. V naprosté většině nabízí Grada své tituly v některé z elektronických podob.

Každý podzim na začátku semestru najdeš stánek nakladatelství na své lékařské fakultě. Můžeš si zakoupit potřebné učebnice za výhodnější cenu, případně si je objednat přes e-shop. Držitelé průkazu ISIC mají 25% slevu.

Nejznámější tituly

Nepostradatelnou publikací jsou jednoznačně slavné Anatomie prof. Čiháka, díl I až III nebo dvoudílný původní Atlas anatomie člověka (prof. Grim a kol.), který ve dvou dílech vyšel v tuzemsku po více než sto pěti letech.

Nezapomínejme ani na originální domácí Chorobné znaky a příznaky – diferenciální diagnóza, Markovu farmakoterapii nebo stěžejní knihy pro jednotlivé obory jako např. Hepatologie, Ortopedie, Oční lékařství.

„Nemůžeme vyjmenovat všech 1200 titulů, ale všechny knihy jsou pro nás významné. Snažíme se jim věnovat co největší péči – a o tom, že se nám to často povedlo, svědčí řada odborných ocenění našich publikací. Všechny odborné publikace z domácí produkce jsou recenzovány, v nakladatelství pracuje vědecká redakce, ve které jsou odborníci z mnoha oborů,“ říká šéfredaktor MUDr. Miroslav Lomíček.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.