RECENZE: Zubní kartáčky miDent

miDent zubní kartáčky

Aktuálně frčí éra sonických kartáčků, ale manuální zubní kartáčky mají stále své místo a mnohé se jim dokonce vyrovnají. Navíc, v případě sonických kartáčků není možné používat bělící abrazivní pasty, aby nedošlo k poškození skloviny. Pak nastupují na scénu právě ruční kartáčky.

miDent zubní kartáčky v recenzi obstály!

Naše redakce dostala k testování zubní kartáčky miDent. Specifikem kartáčků je černý kartáček na noc a bílý na den. Dali jsme je otestovat našemu obsahovému specialistovi Timovi a studentce Karolíně. Jak si u nich zubní kartáčky vedly?

Zprvu jsem netušil, jaký může být rozdíl mezi manuálními kartáčky, ale po seznámení s miDent jsem to pochopil. Jde vždy o množství štětin a kartáček miDent jich má 18 tisíc. To je mnohem více než jsem doposud viděl u konkurence. Základní otázka je, ale jak moc dobře dokáže čistit. A na to dokážu odpovědět jednoduchým příkladem. Když zametám koštětem, uklidím prakticky vše napoprvé, ale při pohledu na zem i nadále vidím prach, který tam zůstává. A to samé jsem zažíval až doposud, když jsem používal běžný kartáček. Na zubech jsem vždy cítil malé množství zubního plaku, hlavně v těžko dostupných místech. To však MiDent změnil, je to doslova likvidátor zubního plaku, který jej dokáže odstranit na každém místě i ve skulinách mezi zuby. Všiml jsem si toho nejenom já, ale i moje dentální hygienička, která konstatovala, že oproti minulé návštěvě si mnohem lépe čistím zuby. To si myslím, že o kartáčku miDent říká vše. Rozhodně už v budoucnu nebudu přecházet k jinému manuálnímu kartáčku, protože ten pravý jsem našel.

Tim, 21 let

Když jsem slyšela, že dostanu na testování kartáček, tak jsem si říkala, co by mohlo být na kartáčku k testování? Dvakrát denně jsem zvyklá používat sonický kartáček, ale do práce nosím normální, který používám po každém obědě. Nikdy bych nechtěla zažít faux pas s kouskem máku v zubech na pracovní schůzce. Takže jsem si ho vzala spíše na čištění během dne a pokud bych měla pracovní cestu. To, co mě překvapilo asi nejvíc byly tenké štětinky a jejich objem. Oproti kartáčku, který jsem doposud kupovala v drogerii byl jeho počet vláken neuvěřitelný. V testovací sadě byl černý a bílý kartáček ale popis, co který umí chyběl. Černý jsem používala na noc, bílý na den. Vím, že počet vláken je důležitý, ale netušila jsem jaký efekt to ve výsledku bude mít na celkové čištění, moje zuby jsou o poznání bělejší a pocit čistých zubů je trvalejší. A za mě je to více než dobrý výsledek. Kartáček miDent můžu jen vřele doporučit. 

Karolína, 21 let

Zubní kartáčky miDent můžeš vyzkoušet také a navíc s průkazy ISIC, ITIC, ALIVE máš 10% slevu. Stáhni si svůj slevový kód! 

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.