RECENZE: What Do You Meme – Rodinná edice

Desková hra What Do You Meme od Albi

Bavíš se dobře, když na netu objevíš vtipný meme, který vystihuje situaci? Nebo to býváš právě ty, kdo sype online jeden trefný obrázek za druhým? S deskovkou What Do You Meme si v tomhle můžeš změřit síly se spoluhráči.

Jak hraje deskovka What Do You Meme?

Ve hře jde o to přiřadit nejvhodnější situaci k danému memu a vystihnout celou situaci lépe než tví protihráči.

Na začátku hry si každý hráč vezme určitý počet textových karet, které obsahují určitou životní situaci. Nejmladší hráč zaujme jako první roli rozhodčího a vybere jednu obrázkovou kartu (MEME). Vybranou kartu všem ukáže a postaví ji do stojánku před ostatní hráče. Každý z hráčů si obrázek prohlédne a ze svých textových karet vybere takovou, která je ve spojení s daným obrázkem nejvtipnější. Následně každý hráč položí vybranou textovou kartu před rozhodčího rubem vzhůru. Rozhodčí následně karty zamíchá a postupně čte. Následně rozhodčí zvolí vítěze a ten hráč, jehož karta vyhrála, si bere obrázkovou kartu a získává bod. Vítězem je ten, který na konci hry nasbírá nejvíce obrázkových karet. Pravidla jsou zde tedy opravdu jednoduchá a rychle se je naučíš.

Hra trvá přibližně 30 minut, takže je ideální na večerní zábavu nebo jako doplněk k oslavě.

Zpracování dovoluje hru přibalit na cesty

Co se týče zpracování, hra obsahuje 300 karet s hláškami a 65 karet s obrázky, které jsou prezentovány v praktických rozměrech vhodných na cesty. Herní prvky a předměty jsou kvalitně zpracovány, karty jsou odolné a vydrží opakované používání. Stojánek na karty je z kartónového materiálu a po delším a častějším používání se může mírně ošoupat a následkem používání už nemusí držet svojí formu. Nejedná se ale o doplněk, bez kterého by hra nešla hrát. Buď si můžeš pomoci jakýmkoliv stojánkem na telefon, nebo hru hrát bez stojánku. O zábavu nepřijdeš.

Hru si můžeš vlastnoručně rozšířit

Pokud se ti začnou dané obrázky a karty opakovat a už to nebude taková sranda, velice jednoduše si můžeš hru rozšířit a zpestřit. Můžeš např. vytisknout nějaké vtipné rodinné fotografie a momentky, a k tomu vymyslet vtipné životní situace a hrát znovu se stejnými pravidly. Hra poté nabere úplně jiných obrátek.

What do you MEME

Naše hodnocení What Do You Meme

Hra je navržena tak, aby byla lehce pochopitelná a jedno kolo trvá přibližně 30 minut, což umožňuje rychlé a dynamické hraní, a spousta zábavy po celý večer.

Výhody

  • Zábava pro celou rodinu: Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie, od teenagerů po dospělé.
  • Humor bez vulgarismů: Rodinná edice je přístupnější i pro mladší hráče, takže ubylo na vulgarismech a humor se více trefuje do témat, které jsou běžné téměř v každé rodině.
  • Jednoduchá pravidla: Nemusíš být deskovkový guru, abyste si užili hru. Pravidla jsou snadno pochopitelná.

Nevýhody

  • Opakování: Pokud hraješ s tou samou skupinou lidí, může se stát, že se některé memy opakují. Ale to je spíš malý detail.

Zaujala tě desková hra What do you MEME – Rodinná edice? Pořídit ji můžeš na e-shopu a v prodejnách Albi s 8% slevou, pokud máš platný průkaz ISIC. Více o slevě se dočteš tady.

Banner s informací o slevě s ISIC v Albi

Autor
Ostap Ščepnyj