Recenze: FUTURENTO Praha

Pokud ti něco říká akční týmová hra TEP FAKTOR nebo PRISON ISLAND a máš je v oblibě, určitě stojí za to zkusit pražské FUTURENTO. My jsme se tam vypravili s partou rovnou 30 lidí. Jak vypadal náš zážitek z týmové hry?

Týmová akční hra v duchu post-apo

FUTURENTO najdeš v pražských Vysočanech v bývalých halách ČKD, které skvěle navozují post-apokalyptickou atmosféru, v jejímž duchu je celá hra laděná. Pro někoho může být první výzvou najít ve starém temném areálu vstup, nám se to nakonec povedlo docela rychle.

Před hrou tě čeká důkladné školení

Jakmile jsi uvnitř, uvítá tě prostor s posezením, bar s nápoji, a také obrazovky, kde při popíjení drinku můžeš sledovat rekordy dosažené ve hře jinými týmy. V prvním patře se pak nachází šatna. Na baru oproti záloze nafasuješ zámek a odložíš v šatně všechny cennosti. Před samotným zahájením pak obsluha tebe i tým důkladně proškolí v ovládání speciálně upraveného herního telefonu, který budeš při hře potřebovat.

Průběh hry – 3 hodiny se nezastavíš

Na samotnou hru je zapotřebí vytvořit týmy ideálně po 4 hráčích. Cílem je získání nejvyššího počtu bodů. Ty načítáš herním telefonem přes NFC z různých míst. Zpravidla si se svým týmem vybereš místnost, pomocí přiložení všech čtyř herních telefonů ji společně odemknete a v tu chvíli začíná běžet časový limit. V první fázi zjišťuješ, co se po vás vlastně chce a také, že to nejspíš úplná hračka nebude. Obtížnost je opravdu úctyhodná, počítá se s tím, že ne všichni dají všechno napoprvé. Do nezdolaných místností se proto můžeš opakovaně vracet a zkoušet to znovu.

Opuštěním místnosti ale hra nekončí. V chodbách můžeš narazit na další utajená či záměrně nenápadná místa, ke kterým máš k dispozici určité indicie. Jejich odhalením si tak můžeš nahánět body navíc. Úkoly na chodbách se vyplatí řešit nenápadně, abyste zbytečně neposkytli nápovědu ostatním týmům.

Hra není jen o přemýšlení, ale obsahuje i fyzické aktivity. Fajn je, že si úkoly můžeš vybírat podle toho, na co máte zrovna v týmu náladu a kondici. Zda chcete dumat nad přiřazováním letopočtů k symbolům a poté luštit šifru, proplétat se mezi laserovými paprsky nebo se pomocí akrobacie snažit načíst body umístěné na stropě.

Závěrem

Celé 3 hodiny, které má tým k dispozici, budeš mít opravdu co dělat a na konci nejspíš budete pěkně vyřízení. Ačkoliv během naší návštěvy bylo několik atrakcí v rekonstrukci, i tak jsme měli co dělat, abychom všechno zvládli. Každopádně se připrav, že budete odcházet plní dojmů, které pak můžete ještě chvíli mezi sebou sdílet v baru.

Hra je ideální pro větší skupiny přátel, kolegů či spolužáků, aby se dalo vytvořit několik týmů, které mohou soupeřit mezi sebou. Na displejích v herním prostoru totiž můžeš průběžně sledovat, jak si zrovna který tým vede. Domluvit se ve větší skupině se vyplatí i kvůli výrazné množstevní slevě na vstupném.

Pokud tě akční týmová hra FUTURENTO zaujala, využít můžeš i 30% slevu s průkazem ISIC.

 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.