Popcorn – překvapivě zdravé mlsání. Nevěříš?

Popcorn Pop Pause

Popcorn nesmí chybět na žádné pořádné party. Spousta z nás jej zkrátka miluje. Jenže, je popcorn zdravé mlsání? Neškodí našemu zdraví a štíhlé linii? Opověď je překvapivá. Nejenže neškodí, ale dokonce prospívá. Jen si musíš dát pozor, ať nenaletíš.

Pro mnohé bude překvapení, když řekneme, že popcorn působí blahodárně na naše zdraví. Aby to byla pravda, musíš ovšem vsadit na kvalitní produkt.

Kvalitní suroviny jsou základní předpoklad pro zdravý produkt

Na prvním místě jsou to suroviny. Kupuj jedině popcorn vyrobený z GMO-free kukuřice a surovin pocházejících z ekologického zemědělství. Současně si pohlídej způsob pražení. Dej přednost pražení v horkém vzduchu a přepálenému oleji se vyhni, protože ten není dobrý pro tvé zdraví.

Popcorn je přítel štíhlé linie

Držíš-li štíhlou linii, tuhle křupavou pochoutku si můžeš dát bez výčitek. Rozhodně nepřibereš, dokonce si na něm můžeš pochutnat, i když jsi na nízkosacharidové dietě.

Sáček popcornu o hmotnosti 24 gramů obsahuje 19 gramů sacharidů. Respektovaná Mayo Clinic připomíná, že doporučený denní příjem sacharidů se pochybuje mezi 225 a 325 gramy.

Antioxidanty, vitamíny a vláknina. Více než v zelenině a ovoci!

Tahle křupavá svačinka obsahuje oproti ovoci a zelenině až dvojnásobek tzv. polyfenolů, které chrání buňky před volnými radikály. Dále obsahuje vitamíny A, E, K a B6 a několik dalších významných nutrientů, ale také vlákninu.

Zdravé benefity zaručí pouze čerstvý popcorn

Sehnat v Praze čerstvý popcorn není jednoduché. Naštěstí pro tebe máme řešení. Nároky na kvalitu surovin a čerstvost praženého popcornu splňuje ten ručně vyráběný od POP PAUSE. Ten ti upraží přímo před očima v pražské prodejně na Panské 12. Ochutnej zdravý popcorn, s průkazem ISIC máš super slevu.

Popcorn Pop Pause

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.