Oblíbené deskovky

deskovky

Nechce se ti vyrazit za zábavou mimo kolej nebo domov? Chceš si užít legraci s kamarády, a přitom si pořádně procvičit mozek? Volba je jasná, pozvi kamarády a zkuste si zahrát nějakou deskovku!

Deskové hry pro dospělé

Výběr na trhu je obrovský, deskové hry vás dokážou zabavit i na několik hodin a některé z nich se dají hrát i opakovaně. Mnohé z nich vynikají opravdu skvělým designem a dokonalým propracováním herního pole a příslušných doplňků.

CATAN – Osadníci z Katanu

Osadníci z Katanu je legenda ve světě deskových her si získala přízeň několika milionů hráčů. Spolu s protihráči osídlujete ostrov Katan. Každá partie je jedinečná. Vítězem se stává hráč, který vybuduje nejmocnější osídlení. Ve hře získáváš potřebné suroviny, obchoduješ s nimi a díky nim buduješ cesty, vesnice a města. Klíčem k tomu všemu je obchodování – některých surovin budeš mít nadbytek a některé ti budou chybět. Obchoduješ s tím, co potřebuješ, i s tím, co se právě nabízí. Musíš myslet strategicky, postavit svou vesnici na těch pravých místech a obchodovat tak chytře, jak jen dokážeš. Nezapomeň, že tví spoluhráči do toho vloží také velký kus svých dovedností a taktik.
Osadníci z Katanu jsou natolik úspěšnou hrou, že vzniklo již mnoho rozšíření této základní hry (Catan – Hvězdoplavci, Catan – Zámořské objevy, Catan – Námořníci, a mnohé další.)

DETEKTIVNÍ ÚNIKOVKA – Trilogie Maria

Únikové hry se v poslední době staly velmi populární. Trilogie Maria je třídílná série únikové hry je ve stylu severských detektivek. Chceš se vtělit do postavy detektiva Hanse Petersena a dopadnout vražedkyni jeho kolegyně a jejího syna Jonase? Při postupu hrou zjistíš, že si Maria vybudovala celý kult založený na jejím přesvědčení a vypořádat se s ní bude těžší, než se může zdát.

Společníka ti při hře dělá chytrý telefon nebo tablet, který zaznamenává tvůj pokrok či nabízí nápovědu, pokud ji potřebuješ. Díky unikátnímu sériovému číslu se postup ve hře ukládá a můžeš kdykoli navázat na rozehranou hru. Sériové číslo můžeš zadat až 30krát.
Jedinou nevýhodou je, že únikovku můžeš hrát plnohodnotně jen jednou. Můžeš ji ale půjčit nebo darovat svým přátelům a výsledky hry si můžete následně porovnat. Schválně – kdo z vás bude nejlepším detektivem?

DETEKTIVNÍ ÚNIKOVKA – Trilogie Maria

Desková hra Scythe

Scythe je strategická hra určená náročnějším a zkušeným hráčům. Její děj se odehrává ve východní Evropě alternativní minulosti, po první světové válce. Je provázena krásnými ilustracemi Jakuba Rozalského.
Každý hráč se ve hře zhostí role vůdce jednoho z pětice národů a jeho cílem je obsadit území, získávat drahocenné suroviny a soupeřit s protivníky, třeba i za pomocí mocných mechů. O vítězství rozhodne tvoje nebo soupeřovo strategické umění. Scythe je jednou z velmi dobře propracovaných her. Jedna hra může trvat více, než dvě hodiny.
V tuto chvíli existuje pouze anglická verze této základní hry, ale můžeš si předobjednat verzi českou, která bude dostupná zhruba od 12. 3. 2022.
Také tato hra se pro svou oblíbenost dočkala několika rozšíření – Scythe – Titáni nebes, Scythe – Nová setkání, Scythe – Invaze z dálek.

S průkazem ISIC máš na e-shopu i prodejnách Albi 10%

 

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.