Nejlepší videohry, které chceš najít pod stromečkem

video hry novinky

Letošní vánoční prázdniny můžeš každoročně proležet u stromečku a Mrazíka, nebo to pořádně rozjet. Tak co se během Vánoc převtělit v Řeckého boha Kratose, který bude kosit nestvůry severské mytologie?

Vyber si videohru, která ti sedne

Tento podzim nadělil novinky na poli herního světa, aby si pařmeni měli co zabalit pod stromeček. I když se běžně nepovažuješ za Geeka, tak se nemusíš bát, protože dnešní videohry mají herní mechaniky co nejvíce přizpůsobené široké veřejnosti, takže zážitek bude dokonalý. Samozřejmě se najdou výjimky jako je Age of Empires 2, který je postaven na nostalgii 90. let a strategickým uvažováním feudálního velkokrále. Ať ty Vánoce letos stojí za to, koukneme se na pár horkých novinek, které si můžeš zabalit pod stromeček.

God of War – Ragnarök

Pokud si ještě nezaslechl jméno Kratos, tak to nebude tím, že jsi byl v dějepise nepozorný. Je to totiž jméno hlavního hrdiny, který již od 90. let bojuje proti bohům ve hře God of War. Běžně jsme byl zvyklí na jeho účinkování v antickém Řecku, ale po posledním díle se vydal na větry ošlehané břehy Severního moře.

God of War - Ragnarök videohra

Tam se mezi Vikingy snaží vychovat svého jediného syna, vše mu ale znepříjemňují monstra ze severské mytologie, které mu do cesty kladou bohové. Ti se totiž obávají, že jim Kratos vymaluje Valhallu krví, jako to již dokázal na Olympu. Tvým úkolem je se vžít do role otce, který udělá vše jen aby uchránil svého náctiletého syna. Tak co troufáš si na God of War – Ragnarök?

Call of Duty: Modern Warfare 2

Když ti řeknu, že tě čeká akce ve stylu vojáků SEAL Team 6? Dobře to má každá druhá hra, ale tady se budeš muset vypořádat s opravdovými grázly! Ruské vojáky z minulých dílů totiž nahradili členové mexického kartelu, kteří mají pletky s iránskými teroristy. Tvým úkolem je jim tyto pletky zatrhnout dřív, než se boje přesunou na předměstí evropských měst, kam budeš muset během svého pobytu ve službách demokracie zavítat.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty je legendou již tři desetiletí a série Modern Warfare je největším milníkem na poli stříleček z první osoby. Největší devizou této videohry jsou její kooperativní režimy, ve kterých si zahraješ s kámoši ať už slaví vánoční svátky kdekoliv. Bude to trochu jiná online výuka, když se budete společně snažit osvobodit rukojmí. Takže kdy dáme 6 proti 6?

FIFA 23

Teď je to v práci celkem řehole, musím totiž pracovat se svými rivaly. Počkej, nemysli si že jsme s kluky v kanclu v pracovní rivalitě. Teda pokud nepočítám náš ISIC Cup, který na nové fotbalové vypalovačce drtíme každý volný večer. FIFA 23 přišla s novými hráči a české týmy samozřejmě nechybí. Já sice nejsem úplně fanoušek fotbalu, ale i tak si dokážu užít když ve víkendovém zápase zlikviduji svého kolegu z obchodního oddělení, který je sportovec roku.

video hra FIFA 23

Právě to, je jedinečností tohoto titulu už více než 25 let. Dokáže spojit fanoušky fotbalu a naprosto obyčejné lidi v tužbě po vítězství. Pokud nemáš kamarády, se kterými si zahrát můžeš si dát klasickou kampaň, kde hraješ za jeden z reálných týmů a snažíš se zápasit o již existující poháry jednotlivých lig. Pokud je tvojí hlavní motivací rozbrečet jiného pařmena za monitorem, tak je tu možnost online zápasení, kde si již tým tvoříš sám z již existujících hráčů světového formátu. Až se uvidíme na hřišti, tvé slzy mi zalejí mé hřiště.

Hitman 3

Občas se musíme chovat jako záporáci, abychom zastavili ještě větší záporáky. To by mohlo stát na přebalu nové verze videohry Hitmana 3, který se před svým důchodem chce vypořádat s posledními záporáky z organizace Providence. Jo to znamená ze světa sprovodit třeba starou realitní makléřku, která pro záporáky organizovala obchod s bílím masem. Neboj jsou to fakt záporáci v rouše beránčí, což je i tvým úkolem. Jako holohlavý nájemný zabiják s čárovým kódem na záhlaví budeš moct vymyslet co nejvíce kreativní eliminaci cíle. Originalita je vlastně to nejdokonalejší, co na téhle hře je.

Hitman 3 - videohra

Já jsem třeba na zlou babču použil od jedu v jídlu, přes lis na odpady až po samozřejmě naprosto nečekané zřícení stožáru vysokého napětí. Je jen na tobě, jaký druh smrti si pro své antagonisty naplánuješ. Takže nebudeš jen arkádově plnit mise, ale vždy se ji budeš snažit kreativně obměnit. Už se těším na to, až tě napadne, co udělají električí úhoři v bazéně s hlavním šéfíkem celé organizace.

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.