Nápadité adventní kalendáře – těš se na Vánoce stylově!

Užij si čekání na Vánoce v podobě starého dobrého otvírání okýnek. Adventní kalendáře už dávno nenabízejí jen čokoládu, každý den si můžeš zpříjemnit po svém! Koukni na letošní tipy.

Vyber si adventní kalendář, který tě každý den překvapí

Pokud si přeješ tradiční denní dávku malé čokoládičky doprovázené obrázky Josefa Lady, máš jasno a tvé kroky už teď míří do nejbližší samoobsluhy. Co takhle si ale dopřát adventní kalendář, kde můžeš ochutnávat každý den vynikající čaj, vyzkoušet úplně novou vůni nebo si třeba zahrát super hru? Advent nás má hlavně pozitivně naladit a umocnit těšení na Vánoce, tak si dopřej odpočítávání ve svém vlastním stylu. Nápaditým adventním kalendářem můžeš udělat radost také svým blízkým. Jaká je letošní nabídka?

Adventní kalendáře pro vášnivé čtenáře

Jedním z nejnápaditějších kalendářů je určitě knižní kalendář Adventní čtení, který letos vychází již v sedmém vydání. V zajímavé vazbě najdeš pro každý den literární dílka od současných autorů doplněná o krásnou ilustraci. Jednu báseň či povídku po druhé objevuješ odtržením papírové pečeti – podobně, jako když otevíráš okýnka s čokoládou. Příběhy jsou často příjemně melancholické, přesně takové, aby podtrhly pohodu adventního domova.

Foto: E-shop Cesta domů

Čekání na Vánoce ve společnosti příběhů můžeš i s audioknihou Adventní kalendář od stejného vydavatele (Cesta domů), která nabízí k poslechu 24 vyprávění v podání Taťjany Medvecké, Jana Vlasáka, Marthy Issové a Martina Myšičky.

Pokud se u tebe v domácnosti vyskytuje mladší sourozenec, který vlastní Albi tužku pro interaktivní čtení, určitě doporučujeme do sbírky zařadit i tento Albi mluvící adventní kalendář pro děti plný zajímavostí z období adventu, pohádek nebo zábavných úkolů.

Péče a kosmetika na každý den

Vánoce můžeš vyhlížet i tak, že se každý adventní den necháš hýčkat příjemnou kosmetikou. Například v adventní sadě Garnier Skin Naturals postupně objevuješ pleťové masky pro ošetření a regeneraci pleti.

Adventní kalendář Vánoční noc od Yves Rocher ti zase každý den zpříjemní malým překvapením v podobě miniaturní verze nejoblíbenějších produktů této značky. Krásné zpracování kalendáře navíc dovoluje krabičky využít i příští rok pro vlastní překvapení.

Podobně kouzelné zpracování nabízí i Albi kosmetický kalendář Winter Magic, kde po kouskách objevuješ vše, co potřebuješ pro dokonalou relaxační koupel a péči o tělo.

Okýnka s překvapením pro filmového fanouška

Nefalšovanou dětskou radost z objevování překvapení si můžeš užívat také za doprovodu svých oblíbených filmových hrdinů. Můžeš třeba každý den rozbalovat nejrůznější Dobbyho ponožky s motivy Harryho Pottera, dárkový merch ze Stranger Things nebo se každý den na chvilku ponořit do Marvelova světa superhrdinů díky kalendáři s 24 minipříběhy. Rozhodování bude těžké, že?

Vůně do bytu pro každý adventní den

Atmosféru Vánoc spolehlivě navodíš pomocí vůně. Třeba v Avon adventním kalendáři s interiérovými vůněmi můžeš postupně vyzkoušet nejrůznější svíčky, vonné oleje, čajové svíčky, vosky nebo difuzér nesoucí rozmanitá sváteční aromata.

Ke sváteční atmosféře neodmyslitelně patří samozřejmě svíčky, takže se můžeš oblažit sadou Yankee Candle Bright Lights Advent Book, díky které si každý večer můžeš prozářit svíčkou s některou z nejoblíbenějších zimních vůní. Jen se zachumlat do deky a Vánoční rozjímání může začít!

Čajové adventní kalendáře

Čekání na Štědrý den bude jistě utíkat příjemně se šálkem čaje. Lahodný nápoj unikátní chuti pro každý den na tebe čeká třeba v krabičce English Tea Shop Kompakt. Také Adventní čajová sada Sonnentor slibuje spoustu ochutnávání, navíc tě potěší milými ilustracemi nebo básničkou u každého z čajových sáčků.

Kreativní a zábavné adventní kalendáře

Co takhle trochu předvánočního dobrodružství? 24 dnů = 24 hádanek, které postupně objevuješ v Adventním únikovém kalendáři. Ten tě zavede do viktoriánské Anglie Sherlocka Holmese a budeš mít za úkol vyřešit strašení dámy v bílém na panství Elderbrookových.

Naprostá pecka pro každého hračičku může být také postupné stavění modýlku ve 24 krocích. Výsledkem bude Franzis Land Rover Defender se zvukem v měřítku 1:43.

Místo čokolády rozbaluj zdravější dobroty

Je to tak, sváteční mlsání je prostě překonatelné jen hodně těžko. Nemusíš se ale omezovat jen na klasickou čokoládu. Svou vlastní adventní sadu už má i například zdravý Mixit, přičemž až spořádáš vše, co krabička ukrývá, můžeš si z ní postavit loutkový Betlém.

Podobné pocity jako čokoláda dokáží navodit i lahodné oříškové krémy, kterých najdeš spolu s dalšími dobrotami slušnou hromádku v sadě BIG BOY – dvě kila dobrot!

A co dělat, když nejíš sladké? Bez obav, seženeš i adventní kalendář pro masožravce, takže můžeš advent strávit ve společnosti skvěle vychucených kousků sušeného masa.

Všechny tyto nápady jsme vybírali mimo jiné u našich partnerů Knihy Dobrovský, Alza.cz a Albi.cz, kde se můžeš těšit na slevy s průkazem ISIC.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.