KPZ pro studenta na koleji!

KPZ na koleji

Život na koleji, to je spousta dobrodružství na neznámé půdě, nekonečné party, náročné učení a chvíle, které vytváří nezapomenutelné vzpomínky. Ale s tím vším přicházejí i situace, které by tě mohly překvapit a zaskočit. A právě proto je důležité mít v krabičce poslední záchrany na koleji některé klíčové položky, které ti mohou pomoct, a to nejen prakticky, ale i s nadhledem a humorem!

Když se necítíš dobře, sáhni po KPZ

Představ si situaci, kdy se probudíš po divoké studentské party s hlavou, která váží jako betonový blok a myslíš si, že na tebe mluví zeď. Nebo když je tvoje oblíbené jídlo v menze nechutné, ale hlad tě pere jako rozzuřená tsunami. Nebo když musíš vstávat na brzkou ranní přednášku, ale všechno, co chceš udělat, je zůstat v posteli a sledovat další epizodu tvého oblíbeného seriálu. Právě v těchto momentech je potřeba mít u ruky správné pomocníky, kteří ti pomohou zvládnout i ty nejnepředvídatelnější situace! 

 Ale nejde jen o obyčejné věci jako budík nebo power banka. Ne, ne, ne! Správný studentský záchranář by měl být vybaven i vtipem a kreativitou, protože studentský život je také o zábavě a neformálním přístupu k životu. Proto jsem pro tebe připravil seznam netradičních a vtipných tipů na to, co by ti v krabičce poslední záchrany nemělo na koleji chybět. Jsou to položky, které nejen že ti mohou být užitečné v různých situacích, ale také tě rozesmějí a připraví na nejrůznější studentské peripetie. Takže, pokud chceš vědět, jak se připravit na všechny tyto dobrodružství se stylem a smíchem, pokračuj ve čtení! 

Náhradní klíče od pokoje 

Pokud jsi jedním z těch studentů, kteří se vždy musí vrátit zpátky do pokoje, protože sis zapomněl klíče, určitě oceníš náhradní klíče v krabičce poslední záchrany. S nimi už se nemusíš trápit u zamčených dveří a lézt oknem, jako Indiana Jones. A navíc, možná je to záminka, proč si dát nový klíč na svoji oblíbenou klíčenku ve tvaru pandy! 

Malé nářadí 

Pokud ti v pokoji najednou odpadne klička od šuplíku nebo se povolí závěs, budeš rád, že máš malé nářadí v krabičce poslední záchrany. Můžeš se hrdě nazvat „MacGyverem koleje“ a opravit cokoli od poličky po židli s pomocí svých šikovných nástrojů. A kdo ví, možná získáš nové kamarády, když nabídneš své služby jako „kolejní handy man!“  

První pomoc 

Být připraven na drobná zranění nebo nemoci je důležité. Mít sadu první pomoci v krabičce poslední záchrany znamená, že budeš mít vždy po ruce obvazy, náplasti a dezinfekční prostředky. Možná to bude příležitost jak se stát „sestřičkou koleje“ a získat si respekt a uznání svých spolubydlících, když jim pomůžeš s jejich drobnými bolístkami. 

LED svítilna 

Když se ocitneš v temnotě na kolejích kvůli výpadku proudu nebo neexistujícímu osvětlení, uvítáš LED svítilnu v krabičce poslední záchrany. Mohl bys se stát „kapitánem temnoty“ a pomáhat svým spolubydlícím najít cestu v bludišti chodeb a schodišť koleje. A kdo ví, možná se najde i někdo, kdo ocení tvoji schopnost osvítit mu cestu a neopustí tě ani poté, co se znovu rozsvítí.  

Záložní nabíječka 

Pokud si závislý na svém mobilním telefonu, mít záložní nabíječku v krabičce poslední záchrany je nezbytností. Nikdo nechce být uvězněn s vybitým telefonem uprostřed koleje bez možnosti zavolat kamaráda nebo se spojit s rodinou. S touto záložní nabíječkou můžeš být zachráncem v nouzi, nabídnout svým spolubydlícím, že si mohou zavolat taxi, nebo si načíst nejnovější memy na internetu a zlepšit náladu všem kolem sebe. 

Přenosný kapesní hrníček 

Pro všechny kávové nebo čajové milovníky je mít přenosný kapesní hrníček v krabičce poslední záchrany nutností. Když se ti zrovna nechce vyrazit k automatu nebo nemáš čas na ranní snídani v kavárně, můžeš si jednoduše udělat svůj oblíbený nápoj a vzít si ho s sebou na cestu. Navíc, s vtipným nebo originálním designem hrníčku můžeš být středem pozornosti na různých společenských akcích na koleji. 

Svačina 

Být studentem znamená, že jsi věčně hladový a vždycky hledáš něco k snědku. Mít v krabičce poslední záchrany malou svačinu, jako jsou tyčinky, oříšky nebo sušenky, může být život zachraňující. Když je jídelna zavřená nebo nemáš čas na plnohodnotný oběd, budeš vděčný za svou malou zásobu energie, kterou můžeš rychle a snadno čerpat. A kdo ví, možná se staneš “ čarodějem“, který má u sebe vždy něco dobrého“ takový status se počítá. 

Vyprošťovák z kocoviny v KPZ nesmí chybět

Nejsem si jistý, že každý student na koleji se někdy probudil s nechutným kocovinovým rájem po nějaké divoké studentské party. Mít v krabičce poslední záchrany vyprošťovák z kocoviny, je jako mít v ruce kouzelnou hůlku, která tě může rychle vrátit do formy. Může to být něco jako balená vitamínová bomba, elektrolytový nápoj nebo léky na bolest hlavy. Tento vyprošťovák ti může pomoci vyvážit nežádoucí vedlejší účinky party a dostat tě z postele do světa opět plného energie a připravení na další studentské dobrodružství. 

Celý tento seznam je určitě s nadhledem a nadsázkou, ale zároveň nabízí i určité praktické tipy pro to, co by mohl mít správný student v krabičce poslední záchrany na koleji. A pokud k tomu přidáš svůj vlastní smysl pro humor a kreativitu, můžeš se stát legendou na kolejích a být připraven na všechny nepředvídatelné situace, které studentský život přináší. 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.