Deskové hry jen pro dva hráče

dva mladí lidé hrají deskovku

Jste s partnerem hravá dvojka? Mrkni se na čistokrevné deskovky přesně pro dva hráče, které budou jen vaše.

Proč mít ve sbírce hry pro dva hráče?  

Strávit s partnerem večer plný pohody a otevřené nálady jde i bez otevřené lahvinky. Dost dobře vám k tomu pomůže čas, který společně věnujete hraní deskových her. Při deskovce spolu zažijete srandu, společné objevování, přemýšlení, kooperaci nebo naopak kočkování ve virtuálním souboji. Je fajn mít proto ve sbírce společenských her i takové, které jsou určeny pro dva hráče. Jaké vybrat? Podívali jsme se na aktuální nabídku a přinášíme výběr deskovek i karetních her, které můžeš zahrát se svou polovičkou, ale i se sourozencem, kámoškou nebo spolubydlou na koleji.  

Naše tipy na společenské hry pro dva 

Strategická plánovací hra – Dva bratři 

Král má dva syny a chce svěřit své království jednomu z nich. Konkrétně tomu, který prokáže lepší vladařské schopnosti. Každému z bratrů zatím svěřil zanedbanou část svého království a korunu dostane ten, který dokáže svůj podíl nejlépe zvelebit a rozvíjet. Čeká tě budování, přesouvání jednotek a promýšlení jednotlivých kroků tak, aby tvé území generovalo co nejvíce bodů. Hra pro dva hráče Dva bratři slibuje zábavu na cca hodinku.  

 

dva_bratri

Deskovka s originálním tématem – Paříž – Město světel 

Hra pro dva hráče Paříž – Město světel vyniká svým výtvarným zpracováním, které hezky zachycuje Paříž druhé poloviny 19. století. Ve hře tě čeká stavění budov ve francouzské metropoli, které potom budeš nasvěcovat elektrickými lampami. Hráči nejprve v první části staví hrací plochu a rozebírají si budovy, v části druhé se pak snaží budovy co nejchytřeji umístit, aby získali co nejvíc bodů. K tomu jim mohou pomoci i speciální akce na kartách, které mohou využívat. 

pariz_mesto_svetel

Karetní přestřelka – BANG! Duel 

Jestli tě baví populární blufovací hra BANG! z prostředí divokého západu, tak si neváhej sehnat i její verzi pro dva hráče BANG! Duel. Originální hru nepotřebuješ, herní princip je podobný, opět se tu perou muži zákona s bandity. Máš k dispozici karty několika postav, jejichž schopností využíváš ke zneškodnění soupeřů. Vše skončí jak jinak, než přestřelkou a o tom, kdo se bude smát naposled, nerozhoduje jen náhoda, ale i tvoje taktika a schopnost odhadnout kroky protihráče. 

bang_duel

Závody ve skládání hlavolamů – Ubongo Duel 

Ve hře Ubongo Duel musí hráči do herního plánu naskládat vybrané různě tvarované dílky tak, aby do sebe pasovaly a zcela jej zaplnily. Kdo první vyplní herní plán beze zbytku, posune figurku o jedno políčko vpřed. Díky časovému limitu je hra příjemně akční a varianta hry pro dva hráče navíc obsahuje ještě bláznivější hrací dílky než základní hra.  

ubongo_duel

Vzrušující hra pro páry – Nikdy neříkej nikdy 

Nikdy neříkej nikdy je studnicí inspirace pro páry, které chtějí navzájem poznat a plnit svoje erotické fantazie. Hráči nejprve vylosují kartu zážitku a přečtou si ji. Poté se pokusí rozvzpomenout, jestli už spolu něco podobné zažili. Pokud ano, oslaví to přípitkem. Pokud ne, musí se rozhodnout, jestli by daný zážitek spolu chtěli zažít. Jestli ano, vloží kartičku do obálky. Pokud ne, přejdou k další kartičce. Ve chvíli, kdy je v obálce pět kartiček, hra končí. Hráči mají za úkol do příští hry alespoň jeden ze zážitků v obálce vyzkoušet.  

nikdy-nerikej-nikdy

Tak co, vyzkoušíš některou z námi odzkoušených her? Hry pro dva hráče jsme tentokrát vybírali v e-shopu Albi.cz, kde můžeš s průkazem ISIC získat slevu 10 %. 

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.