Cool osvětlení Philips Hue

philips-hue

Jak se píše, že první bylo světlo, tak něco na tom rozhodně bude. Můj první doplněk v chytré domácnosti byla právě změna světla. Hledal jsem osvědčeného výrobce, takže systém Philips Hue vyhrál.

Chytrá domácnost začíná osvětlením

Hlavní myšlenka, která stojí za chytrou domácností, je jednoduchost a efektivita. Philips Hue je první krok právě k jednoduchosti a efektivitě, kterou uvidíš hned po setmění.

Základní sada osvětlení Philips Hue

Pro začátek jsem si koupil základní sadu, která obsahuje 3 žárovky a jeden most. Žárovky jsou na výběr buď klasické s funkcí změny teploty světla a snížením jasu, nebo sadu, která kromě klasické bílé barvy nabízí i RGB. Já jsem si vybral sadu s RGB protože jsem chtěl docílit různých stylů a nálady v pokoji. Možná si říkáš co jsou to styly osvětlení a k čemu jsou vlastně dobré. Ve svém pokoji střihám podcasty, hraju videohry, poslouchám Lanu del Ray a čtu. Každá aktivita je jedinečná a chce i svoje specifické osvětlení a barevné aranžmá. Proto mám nastavené speciální styly pro každou konkrétní příležitost.

philips hue bridge

Vše funguje přes malou krabičku jménem Bridge, kterou dostaneš v základní sadě a přes ni spolu komunikují všechny žárovky a světla. Bridge komunikuje také s telefonem, ve kterém máš aplikaci přes kterou vše ovládáš. Systém můžeš ovládat také přes domácí chytré reproduktory jako je Amazon Alexa nebo Google Assistent.

Hue Play

Když už jsem se pustil do vlastních aranžmá připadalo mi, že mi doma stále něco chybí. A to teplé, ne příliš ostré světlo, které by svítilo v ložnici  a navozovalo hřejivý pocit. Vybral jsem světlo s názvem Hue Play, což jsou takové dvě lampy, které v mém případě svítí směrem do stěny a světlo se táhne takřka po celé stěně a stropu. Zní to možná jako hloupost, ale právě drobnosti dávají celkovému pocitu z bydlení mnoho. Hue Play umí navodit atmosféru k večernímu pití vína mnohem lépe než klasické bílé světlo.

philips hue sloupove

Přenosné svítidlo Go

Mojí poslední položkou v košíku se stal Go. Popis je jednoduchý, přenosné světlo které má RGB. Nezní nějak přelomově, ale opravdu je! Sám jsem romantik a miluji svíčky a jejich uklidňující mihotání světla. Go nabídne na plné nabití 18 hodin podobného světelného efektu a barevné světlo svítit 3 hodiny. Díky velké baterce se dá vzít ven na zahradní párty i večeři na zahradě. Světlo se dá ovládat pomocí zadního tlačítka nebo aplikací v telefonu. Já sám Go používám k osvícení když si čtu na mém sedacím vaku nebo u popíjení piva se spolužáky v letenském parku.

philips hue go

Závěrem

Philips Hue je jedinečný systém, který mi dokáže jen díky světelnému aranžmá dopřát uvolnění po celodenním sezení pod zářivkami ve škole. Super je propojení v aplikaci a možnost nechat světla blikat do barev hudby či barevně doprovázet film. Vše je propojené v jedné aplikaci. Užitečná mi přijde i možnost zhasnout na dálku či si nastavit inteligentní časovač. Já bych rozhodně doporučil celé Philips Hue pro lidi, co chtějí posunout svoji domácnost o kousek dále. Domů si chodíme odpočinout a naše oči též, takže si dopřejme příjemné osvětlení.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.