7 tipů, kam na první rande v zimě

Rande v zimě

První rande je vždycky důležité a kdo tvrdí že ne, tak toho dalšího se už často nedočkal. Jak to nepokazit a jak to celé naplánovat, aby vám bylo fajn?

První rande je vždycky to nej, ale je to i hodně stresu, hlavně, než k němu dojde. Tolik se toho může pokazit. I když skvěle ovládáš řečnické a společenské schopnosti, může chvíli trvat, než se atmosféra uvolní a než se spolu začnete cítit přirozeně. Významně tomu pomůže, když místo na první rande bude něčím originální.

Planetárium

Jedno z nejoriginálnějších míst, kam můžeš jít na rande, je planetárium. Na místě je vždy nějaký odborník, který vás provede a něco vám o pozorování hvězd poví. Být s tím druhým, když se poprvé podívá na vzdálené hvězdy je romantika, na kterou jen tak nezapomenete.

Slečna v planetáriu

Papilonia

Na sbírku motýlů balil holky už tvůj par pradědeček. Naštěstí dnes nemusíš mít na stěně kazetu s přišpendlenými exempláři, ale můžete zajít rovnou mezi živé a krásně barevné motýly do Papilonie. Na motýli v zimě můžeš vyrazit v Praze, Brně, Karlových Varech a na Lipně.

Svět medúz

U zvířecího světa ještě zůstaneme, je to další skvělé místo, kam v zimě vyrazit a dopřát si krásný nevšední zážitek. V nákupním centru Arkády v Praze je velmi působivá expozice živých medúz. Nasvícené scény, pomalu se vznášející medúzy a příjemná hudba. Tohle místo stojí za to.

Bruslení

V každém případě skvělá trefa, tedy za předpokladu, že oba umíte bruslit. Což je dobré zjistit dřív, než na led vyrazíte. Super je, že to vůbec nemusí být hlavní aktivita, protože brusle se dnes dají kdekoli na místě půjčit, a tak se pak zbytek odpoledne nemusíte s bruslemi tahat po kavárnách nebo třeba do kina.

Romantické procházky zasněženou Prahou

Obligátně může působit procházka po Petříně, ale nemusí to být jen Petřín. Můžete se nechat vyvést lanovkou nahoru. Užít si vyhlídku, pak sejít k Pražskému hradu a zamířit na Nový svět. Tohle místo je kouzelné za každé roční doby. Můžete se toulat starými uličkami a vyzkoušet pár kavárniček dole na Malé straně. Zjisti si nějaké kuriozity z historie a budeš mít šanci zazářit a prodat svůj intelekt.

Zasněžená Praha

Únikovka

Není to sice ideální na schůzku kde se teprve oťukáváte, ale pokud se znáte déle a teprve nyní jste si vyrazili jen vy dva, může to být super zábava a možnost se trochu lépe poznat. Únikovky nejsou jen pro partu, ale i pro dvojice. Takže na první rande skvělý tip.

Výlet na zámek nebo hrad

Některé hrady a zámky jsou přes zimu zavřené, nebo mají omezený provoz, proto je dobré si před výletem nastudovat otvírací dobu. Zimní návštěvy památek mají jednu velkou výhodu, netlačíš se v davu turistů a prohlídka je tak mnohem soukromější, anebo se dají objednat výhodné osobní prohlídky. Někdy se pak na hradech odehrávají i doprovodné akce jako vánoční trhy nebo masopusty.

Pár na výletě na hrad

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.