7 přání, které chceme, aby se nám na Vánoce doopravdy splnily

dva mladí lidé vymýšlí, co si přejí na Vánoce

Ano, máme spoustu představ o tom, co bychom chtěli najít pod stromečkem. Buď doufáme, že se někdo trefí do našeho vkusu a potřeb, nebo se ideálně vykoupí hotovostí. Ale co naše opravdová přání?

Co by se nám na Vánoce opravdu hodilo?

Světový mír a nechť jsou všechny bytosti šťastny. Tak určitě, ale každý z nás má v sobě takové ty neurčité nápady, jak by mohl být náš život lepší. Takové, které by nás možná nikdy nenapadlo označit za skutečná přání. Ale vlastně by byla velká paráda, kdyby se to fakt splnilo. O pár takových věcech bychom věděli. Jak to máš ty?

1. Konečně se jednou pořádně vyspat

Ono se to nezdá, ale jak si jednou zvykneme šidit spánek ve prospěch studijních povinností, pařbiček a dalších závazků, těžko se to odnaučuje. Přes týden si vyrábíme deficit, o kterém doufáme, že ho doplníme o víkendu. A tenhle sváteční víkend rozhodně není výjimka.

slečna si užívá Vánoce

2. Pařit až do rána a vstávat naprosto svěží

Co si budeme povídat, výlety za večerní zábavou tomu odpočinku moc nepřidají. Tělo prostě jede na dluh a k vlastnímu léku na kocovinu se musí každý postupně dopracovat. Co kdyby ale tuhle nepříjemnou daň za trochu nočního povyražení někdo úplně zrušil?

3. Neskutečně se přejíst a nepřibrat ani deko

Jde odolat cukroví, smaženému kapru, kotli bramborového salátu a všem lahůdkám, které se na Vánoce snesou na stůl? Nejde. A jde to všechno sníst bez výčitek? Možná… Ale asi bychom všichni brali, kdyby se stal zázrak a 1. ledna bychom na váze neměli ani deko navíc.

4. Aby nás příbuzní nechali přes svátky na pokoji

Zvlášť potom, co jsme se přejedli k prasknutí a teď potřebujeme hibernovat někde na gauči u pohádky. A ono ne, jak zmizí jídlo, objeví se babičky a tetičky a projevují zájem. Cože to vlastně budeš, až dostuduješ? Myslíš, že fakt dostuduješ? A kdy nám představíš toho, s kým celý den chatuješ? Kdy bude svatba? Kdy budou vnoučata?? Tohle prostě s plným břichem fakt řešit nechceš.

babička drží za bradu svého dospělého vnuka

5. Vyhrát zpět všechno, co jsme utratili za dárky

Podívat se na stav konta po Vánocích chce vždycky odvahu. Koho aspoň trochu nepostihlo vánoční šílenství a neutratil víc, než chtěl, jako by nebyl. Kdo zvládl svoji peněženku nevytunelovat úplně, zaslouží obdiv. Všichni bychom ale určitě chtěli veškerou útratu získat zpět, kdyby to šlo.

6. Obraceč času, jako měla Hermiona

Pamatuješ, jak v třetím díle Harryho Pottera dokázala Hermiona studovat dvakrát víc předmětů? Představ si, že celé dva týdny okolo Vánoc totálně proflákáš u televize s pravidelným přísunem dobrot. To není až tak mimo realitu, stejně jako následná panika, že už to pomalu končí a blíží se škola. Ale co kdyby pak jen stačilo otočit kouzelnýma hodinkama? Najednou by tu po dvoutýdenním odpočinku byly další dva týdny, kdy můžeš konečně realizovat všechny ty ztroskotané plány. Jak si utřídíš zápisky, dopíšeš všechny seminárky a budeš zkrátka produktivní dle svých představ. Jo, jo…

7. Novou superschopnost – nepropadat panice před zkouškami

Když už čáry a kouzla nezaberou, hodilo by se aspoň eliminovat stres z blížících se zkoušek. To není až tak nesplnitelné, dokonce to můžeš zařídit ty. Když ze stresu včas uděláš hnací motor, který ti pomůže dokopat se k učení. Stres tě totiž varuje, že se blíží nebezpečí, třeba nějaký deadline nebo termín zkoušky. Tak tu kontrolku neignoruj, zašij se do nějakého pohodlného zázemí a mákni už při prvním varovném bliknutí.

slečna o Vánocích leží v posteli a učí se

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.