SOUTĚŽ: Tanvaldský Špičák: nová lanovka s bublinou?

Vítanou letošní novinkou největšího lyžařského areálu Jizerských hor – Tanvaldského Špičáku – je nová 4sedačková lanovka s bublinou, která usnadní výjezd na vrchol od Albrechtic v J/h.

Na vrchol Špičáku rychle a s bublinou

Nová lanová dráha v lokalitě Tanvaldský Špičák II nahradí stávající kotvový vlek a bude tak obsluhovat modrou Kostelní sjezdovku a černo / červenou sjezdovku Slalomák. Jedná se o odpojitelnou 4sedačku s bublinou od firmy Leitner, která byla dovezena z Rakouska a kompletně repasována, takže bude sloužit jako nová. Celkové náklady na výstavbu dosáhly téměř 50 milionů korun.

S novou lanovkou bude cesta na vrchol Tanvaldského Špičáku rychlejší, pohodlnější a hlavně bezpečnější. Nejen proto, že původní kotva ve strmějších úsecích trasy působila méně zdatným lyžařům potíže, ale i díky odpojitelné technologii lanovky. To znamená klidný nástup i výstup ve stanicích při zpomalené rychlosti sedaček.

Více sněžných děl

Na Tanvaldském Špičáku před zimní sezónou 2018/19 přibydou další sněžná děla od firmy Supersnow. Konkrétně 4 kusy tichých děl 700A SE.

Pohodlnější příjezd a parkování

V nadcházející zimní sezóně bude snadnější příjezd i parkování pod sjezdovkami – v lokalitě Tanvaldský Špičák 1 byly vyasfaltovány vjezdy na parkoviště a povrch vyspraven asfaltovou drtí. Na konci listopadu byl uveden do provozu opravený úsek příjezdové silnice od Smržovky. Dále byl opraven povrch příjezdových silnic od Bedřichova a v Albrechticích.

ISIC TIP: 10% sleva na skipas v hlavní sezóně pro držitele ISIC, ITIC, a ALIVE průkazů!
Soutěž byla ukončena

Informace o soutěži

Výherci soutěže
Tomáš, Lipovský, Tereza Kolářová, Lucie Jírovská, Lenka Dorničáková, Magda Špačková, Aneta Hudcová, Markéta Černá, Petra Vacková, Petr Špindler, Alice Blažková, Antonín Bouček, Jaromír Kníže
Autor
Jakub Srněnský