Ski Aréna Karlov – 12 km sjezdovek na jeden skipas, nejvíce na Moravě

Ski areál Karlov

Milujete zimní sporty? Vydejte se do Ski Arény Karlov. Najdete zde 14 sjezdovek, snowtubing, 2× skikros i snowpark na nové Funslope Area 3 a v neposlední řadě také panoramatický après-ski bar s nezapomenutelným výhledem na hory a skvělými drinky.

Na jeden skipas si užijete skutečně pořádnou porci lyžování, dostanete se s ním totiž až na 14 sjezdovek různé obtížnosti. Můžete si tak vybrat mírné modré tratě, vyzkoušet svižnější červené nebo se pořádně odvázat na sjezdovce černé. Pro zpestření si zkuste projet skikrosovu dráhu nebo poměřit síly v měřeném slalomu. Když už tu budete, nesmíte vynechat ani večerní lyžování nebo snowtubing.

Nahoru vás vyveze expresní čtyřsedačková lanovka nebo jedna ze dvou pohodlných dvousedaček. Ani zastánci vleků nepřijdou zkrátka, ty jsou je ve Ski Aréně Karlov hned čtyři a k tomu ještě lyžařská škola s pojízdným pásem.

Restaurace na sjezdovkách nebo drink v Après Ski Baru

Za dobrým jídlem se můžete vydat do některé z místních restaurací nebo si zajít do samoobslužného bistra u nástupní stanice čtyřsedačkové lanovky Karlov Ski Express či dvousedačky Myšák. Kdo hledá opravdu historickou atmosféru hor, nechť zavítá do Après Ski Baru Kazmarka pod stejnojmennou sjezdovkou. Je libo se zahřát italským bombardinem? Až pojedete dolů, vezměte to kolem après-ski baru U Ježoura. Najdete ho přímo na sjezdovce a z bohaté nabídky si určitě vyberete.

Lyže si půjčíš na místě

Nemáte vlastní vybavení nebo to na lyžích/prkně ještě neumíte? Žádný problém. Areál disponuje dvěma půjčovnami i lyžařskými školami, kde se o vás postarají profíci z oboru! Pro více informací navštivte webové stránky areálu.
Do Karlova pod Pradědem dojedete autem z Ostravy či Olomouce cca za hodinu. Brněnští a zlínští studenti si pak cestu o hodinku prodlouží. Parkování je pro návštěvníky areálu zdarma. Chcete nechat auto doma? Pak vás jistě potěší, že přímo do střediska vás odveze i pravidelná autobusová linka. Z takové Ostravy se dostanete o víkendu až k lanovce bez jediného přestupu.

ISIC TIP: Pro držitelé průkazů ISIC, ITIC a ALIVE sleva 100 Kč z ceny 1 denního jízdného pro dospělé!
Autor
Jakub Srněnský