Nejlepší aplikace na cvičení v mobilu

sportovní aplikace

Co všechno umí mobilní telefony? Třeba jim můžeš říct, aby ti našly nejbližší pizzerii, zavolaly taxi nebo záchranku. Takže se staly vlastně takovými malými osobními asistenty. A když budeš chtít, můžeš s nimi získat i osobního trenéra.

Chytré aplikace na cvičení a zdravý životní styl

Jestli patříš k těm, kteří mají problém udržet zdravější styl života, a potřebuješ nad sebou mít trochu dohled a často si připomínat, že máš vnímat rozsah příjmu kalorií nebo tekutin, což bývá velký problém, tak můžeš začít s aplikacemi na cvičení, které ti s tím pomohou.

WaterMinder

Naše tělo je tvořeno z velké většiny vodou, takže pokud mu přestaneme dodávat tu čerstvou v potřebném množství, tak logicky přestane správně fungovat a pak máš na potíže zaděláno. A není to jen o tom, že třeba víc cvičíš a chceš vyplavit toxiny a tukové buňky. Tvoje tělo produkuje i stresové hormony kdykoli se dostane do vypjaté situace a o tom studenti něco ví. Takže je potřeba opravdu vodu přijímat a vyplavovat vše co ti může uškodit.

S tím ti pomůže apka WaterMinder, která ti šikovně vypočítá, kolik vody bys měl za den vypít. A jejím hlavním úkolem je samozřejmě dohlížet, abys na to nezapomněl, takže ti během dne bude připomínat doplňování tekutin. Vývojáři ale zašli ještě o kousek dál! Kromě připomínek tě bude WaterMinder motivovat cestou „achievementů“ za plnění různých úkolů spojených s pitným režimem. Z pití vody se tak stane motivační hra, která tě bude bavit.

Cena: zdarma

Platforma: iOS, Android

Kalorické tabulky

Zatím co o spálených kaloriích ti dají poměrně přesný přehled fitness náramky, nebo chytré hodinky, tak s přijatými kaloriemi je to trochu náročnější. Proto existuje aplikace, která ti s příjmem kalorií pomůže. V aplikaci najdeš největší databázi potravin s jejich nutričními hodnotami. Budeš tak mít přehled, zda jsi trvale v deficitu nebo naopak v právě tvůj vyšší příjem ukazuje, proč stále přibíráš a nemůžeš zhubnout. S kalorickými tabulkami by se to nemělo přehánět, člověk by se měl soustředit především na výdej energie, ale je dobré mít pomocníka po ruce a třeba si pomocí něj sestavit jídelníček. K dispozici je i grafické zobrazení vývoje tělesné hmotnosti a plnění energetické bilance.

Cena: zdarma

Platforma: iOS, Android, Windows Store

aplikace na pití

MyFitnessPal

Poměrně vychytanější aplikace, než kalorické tabulky je MyFitnessPal. Její nevýhoda tkví jen v tom, že není postavena na český trh, takže třeba její benefit, který umožní načítat čárové kódy z výrobků pokryje jen některé produkty. Přesto, má mnoho funkcí, které tě budou bavit. Můžeš si do něj rozepsat recept, napočítat kalorie jednotlivých přísad a uložit jako hotový recept s konečnou energetickou hodnotou. Můžeš si zde nastavit nutriční cíle na týden nebo měsíc a můžeš aplikaci propojit také s dalšími aplikacemi, které naopak počítají spálené kalorie.

Cena: zdarma základní verze, Premium 229 Kč měsíčně nebo 1170 Kč ročně

Platforma: iOS, Android, web

Nike Training Club

Kdo jiný, než výrobce sportovních potřeb by se měl stát autorem aplikace na cvičení. Velkou výhodou aplikace je i to, že je zcela zdarma a nabízí velkou škálu cvičebních technik pro začátečníky i pokročilé. Vybrat si můžeš třeba jógu, strečink nebo silový trénink. Můžeš si vybrat co tě baví, nebo si nechat vytvořit trénink na míru. Velmi praktická vychytávka aplikace je možnost uložit si videa do offline režimu, a tak pohodlně cvičit i mimo domov a přitom si neplýtvat data. Do aplikace můžete pozvat kamarády a můžete se spolu podporovat v aktivním cvičení a plnění cílů.

Cena: zdarma

Platforma: iOS, Android

aplikace na cvičení

Fitify

Nejoblíbenější českou aplikací na cvičení je bezpochyby aplikace Fitify. Je česky, takže naprosto pro každého a je ideálním pomocníkem pro domácí cvičení. Nastavit si můžeš až osmset cviků i návody na jejich správné provedení a možnost sestavit si dlouhodobé plány. Aplikace je sice k dispozici zdarma, ale je hodně omezená, takže se vyplatí si připlatit 115 Kč a užít si appku naplno. 

Platforma: iOS, Android

Madbarz

Pokud nejsi příznivcem cvičení v posilovně a k činkám máš odpor, můžeš vyzkoušet tuhle aplikaci. Nabízí totiž pouze cviky založené na cvičení s vlastní váhou. Na začátku musíš vyplnit vstupní formulář kde uvedeš váhu, věk a své cíle. Aplikace ti pak sama vybere tréninkový plán. Jedná se o velmi jednoduchou appku, která nabízí cvičení jak pro začátečníky, tak pokročilé.

Cena: zdarma

Platforma: iOS, Android

aplikace na sport a běhání

C25K – 5K Running Trainer Pro

Je možné, že si opakovaně říkáš, že tentokrát už opravdu začneš běhat a zase nic? Opět končíš po pár vyběhnutích a nemáš motivaci? Je dost dobře možné, že na to jdeš špatně. K běhání se člověk musí prochodit. Pokud se chceš opravdu naučit běhat, začni s aplikací s názvem C25K. Co to znamená? Couch to 5K – z gauče k pěti kilometrům. Zaběhnout v pohodě 5 kilometrů je pointou této aplikace. Rozhodně to není nic pro zkušené běžce, ale opravdu pro ty, co se doposud moc nerozeběhli, nebo se začátky dost bojují. Pomalým tempem a postupným přidáváním se díky osobnímu trenérovi za 8 týdnů bez problémů uběhneš 5 kilometrů. Aplikace funguje na principu intervalů chůze/běh, přičemž intervaly se postupně mění, čas na chůzi se zkracuje, běh se prodlužuje. Takto si člověk za 8 týdnů upraví kondičku. Během běhu tě bude provázet hlas, který tě provede tvým tréninkem.

Cena: zdarma

Platforma: iOS, Android

Fitbit Coach

Jestli máš na ruce chytré hodinky značky Fitbit, tak sis spolu s aplikací pořídil skvělého osobního trenéra. Jde o opravdu chytrou aplikaci, která ti při prvotním otestování fyzické kondice a sama určí tréninkový plán.

Aplikace má čtyři programy, které jsou postaveny na míru tvým dlouhodobým cílům. Aplikaci můžeš využít při chůzi, běhu, cvičení na schodech nebo power walku. Aplikace je v anglickém jazyce.

Cena: 80 Kč za měsíc

Platforma: iOS, Android

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.