Lyžařský zážitek v Krkonoších pro skupinu kamarádů i rodinu

Dvojce si dělá selfie na sjezdovce v Krkonoších

Zasněžená krajina uprostřed krkonošských lesů, upravené sjezdovky všech obtížností, moderní lanovky, lyžařská škola pro malé i velké, chutné občerstvení přímo na svahu a ubytování jen pár kroků od toho všeho. Co víc si přát? Nabídka skiareálu Herlíkovice je zkrátka synonymem pro ideální zimní dovolenou, ale i jednodenní lyžovačku.

Herlíkovice nabízí lyžování pro všechny

Skiareál Herlíkovice nabízí 12 kilometrů sjezdových tratí s různou náročností. Vyvezou vás na ně tři lanovky a pět lyžařských vleků. Zatímco dolní stanice nejníže situované lanovky leží ve výšce 525 m n. m., nejvýše položený bod areálu se naopak nachází v nadmořské výšce 1008 metrů a nachází se na samotném vrcholu kopce Žalý, na kterém se tyčí i kamenná rozhledna. Obsluha zapíná všechny lanovky a vleky o půl deváté ráno a denní provoz trvá až do 16. hodiny. Pokud chceš večerní lyžařský zážitek na svahu s umělým osvětlením, máš možnost.

Dětské parky a výuka lyžování

Na své si přijdou i nejmenší lyžaři. Pro ty jsou připraveny dětské parky v samostatných areálech. V Herlíkovicích myslí taktéž na úplné začátečníky. K dispozici jsou zde proto instruktoři jízdy na lyžích i na snowboardu, a to jak pro malé děti, tak i dospívající pubescenty či dospělé. Na svazích, ale i v jejich blízkosti, se nachází hned celá řada restaurací či bufetů, kam můžeš zajít na svařák, kafíčko, ale i pořádnou česnečku, borůvkové knedlíky, řízek či další dobroty dle denní nabídky.

Ideální dovolená na horách

Lyžaři, kteří přijedou do Herlíkovic jen na jeden den, mohou počítat s bezplatným parkováním na přilehlých velkých parkovištích. Od nich je to k dolním stanicím lanovek či vleků pouhých pár kroků. A stejně blízko to mají i ti lyžaři, které sem přivezou skibusy z nejbližšího okolí či pravidelné speciální autobusové linky, které do Herlíkovic denně vyjíždějí z pražské metropole. Aby jednodenní lyžaři neztráceli čas obstaráváním skipasů u pokladen, mohou tak učinit již s předstihem z pohodlí domova. Na stránkách skiareálu si totiž mohou zakoupit skipasy on-line. Příjemným bonusem pro ně budiž skutečnost, že touto formou je získají za zvýhodněnou cenu.

Výhodnější lyžování v Herlíkovicích

Při nákupu online máš 20% slevu na jednodenní až šestidenní skipasy s průkazem ISIC. Více se o slevě dočteš na našem webu. V Herlíkovicích je skvělý lyžařský zážitek zaručen.

Snowboardisti v Herlíkovicích

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.