Fenomén Cross-Training – rozviň svou kondici, sílu a vytrvalost

Cross-Training

Hledáš komplexní druh pohybu, při kterém můžeš překonávat své hranice? Pak pro tebe Cross-Training může být to pravé. Spojuje kondici, sílu, vytrvalost a gymnastické prvky. Jak s ním začít a proč je správná technika cviků základ?

Jak začít s Cross-Trainingem?

Na Cross-Trainingu se setkáš s mnoha cviky – od zvedání vah přes jízdu na veslovacím trenažéru, angličáky až po šplh na laně. Stačí obout boty na cvičení a vyrazit? Zde to bohužel není tak jednoduché. V první řadě se musíš zaměřit na správnou techniku cviků, aby nedošlo k přetížení svalů či ke zranění. To platí obzvlášť u cviků, při kterých zvedáš nějakou extra váhu. Jsou to například dřepy, tlaky nad hlavu, ale i shyby. Nech si poradit od trenéra v posilovně zaměřené přímo na Cross-Training. Nemusíš se bát vysokých vah, ze začátku začneš s vlastní vahou a po čase postupně přidáš závaží. Pomalu, ale zdravě!

Co jsou jeho přednosti a proč je tak oblíbený?

Komplexnost
Za pár minut otestuješ svou silovou stránku i fyzičku. Dáš zabrat celému tělu a probudíš svaly, o kterých ani nevíš, že je máš.

Volitelná intenzita
Je jen na tobě, jaké tempo při cvičení zvolíš či kolik kg budeš zvedat. Můžeš také cvičit pouze s vlastní vahou.

Spojení kardia i silového tréninku
Hodně lidí stále tápe, co je pro ně lepší. Kardio, nebo silovka? Cross-Training spojuje obojí, budeš mít tedy to nejlepší z obou světů.

Síla komunity
I když cvičíš jako jednotlivec, Cross-Training je především o komunitě. Zažij tréninky v partě, kde se při cvičení podporujete a motivujete k nejlepším výkonům.

Jaké vybavení na Cross-Training potřebuji?

Hlavní úlohu hraje správný výběr obuvi. První volbou profesionálů i hobbíků je model Nike Metcon. Stabilní, prodyšná a odolná obuv, která tě podrží při každém opakování. Sportovní oblečení zvol lehké, funkční a především pohodlné. Svoboda pohybu je u intenzivních tréninků základ.

Díky široké škále cviků, typů tréninků a volbě intenzity je Cross-Training vhodný opravdu pro každého. Najdi si nejbližší Cross-Training tělocvičnu a posuň své pohybové dovednosti na novou úroveň!

Využij slevu 5 % na vše včetně zlevněného zboží v e-shopu Top4Fitness.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.