100 plus jeden důvod, proč začít cvičit a proč právě teď

posilování s činkou

Začněme tím, že nemáme rádi články typu „XY důvodů, proč dělat XY“. Nicméně, číslo 100 plus jedna se ti bude určitě líbit a nějak jsme tento článek pojmenovat museli. A ne, opravdu nenapíšeme tolik důvodů, ale o pár z nich se s tebou stejně podělíme. Ovšem, pokusíme se na to podívat trochu z jiného pohledu než jen z toho fyzického.

Takže, pojďme na to…

O tom, že pohyb by měl do života patřit stejně jako jídlo, sex nebo čištění zubů, se snad ani nemusíme bavit. Jakmile ale začneš cvičit, můžeš přijít na to, pro jaký pohyb hoříš, a můžeš objevit své místo, které bylo doteď schované. Místo, ve kterém se tvůj vnitřní oheň rozhoří a ty budeš vědět, že jsi na správném místě.

Určitě už jsi zažil/a ten pocit, kdy se ti tělo chvěje, zvedne se tep a máš potřebu se hýbat. To je ono. Tam patříš, to dělej. A je úplně jedno, jestli je to zvedání vah v gymu, box, tanec, libovolná skupinová lekce nebo společný trénink s tvým „gym-buddy“. Najdi to a ten příval energie do života bude neskutečný.

Poznáš nové lidi, kteří mají stejný vnitřní oheň jako ty. Je kolem tebe mnoho „toxic people“ nebo lidí, kteří sice patří do tvé sociální skupiny, ale v konečném součtu si s nimi nemáš moc co říct. Nechceš trávit čas s lidmi, kteří si stěžují. Nechceš trávit čas s lidmi, kteří ve všem vidí problém. Nechceš trávit čas s lidmi, kteří nesdílí tvou vášeň. Když budeš na správném místě, zapadne to a ty budeš obklopen lidmi, kteří tě vždy podpoří.

skupinová lekce Form Factory

Užij si úspěch, který tě čeká. A že jich tě čeká mnoho. Už jen to, že ses rozhodl/a zařadit pohyb do svého života, je obrovský krok kupředu. Klobouk dolů. Vydržíš boxovat o kolo víc. Zvládneš přijít mezi nové lidi, odhodit stud a začít tančit nebo vyzkoušíš některý program Les Mills, který zatím vůbec neznáš. Uděláš kotrmelec. Vstaneš dřív před prací, abys šel/šla cvičit. Zvedneš váhu, kterou jsi zvedl/a před zraněním, které tě na dlouho vyřadilo z tréninku. Tohle všechno jsou úspěchy, které stojí za to.

Zařaď pohyb do svého života. Přinese ti to mnohem více než jen fyzické zdraví. Najdi ten, který v tobě rozdmýchá vnitřní oheň, a z povinnosti se stane vášeň, kterou jen tak neuhasíš.

Najdi ji.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.