Nejlepší kabáty a bundy sezóny

Dívka s dlouhými vlasy v zimním kabátu

Přemýšlíš, že si osvěžíš zimní šatník nějakým novým kabátem nebo bundou? Podívali jsme se na novinky sezóny a vybrali pár trendů, se kterými nemůžeš sáhnout vedle.

Tři trendy letošní zimy

Faux fur kabáty

Progres v oblasti ochrany práv zvířat konečně prostupuje i do světa módy. Dnes již umíme vytvořit věrnou kopii řady materiálů a pro používání kůže a kožešin tak mají značky stále méně pádných důvodů. Tento posun je vidět i v současných trendech, takže pokud chceš jít s dobou, kabát z imitace kožíšku je tou správnou volbou. Nám se nejvíce líbí v oversized střihu. Světle a tmavě béžové kabáty vypadají skvěle v kombinaci s all-black outfitem a hnědý kabát můžeš dobře nosit zase ke klasickým modrým džínám.

Geometrické vzory

Milovníci barev a mixování budou z tohoto trendu nadšení. Pokud chceš do zimních ulic vnést trochu radosti, kabáty s geometrickými vzory jsou přesně pro tebe. Hravosti se meze nekladou. Můžeš se držet při zemi se vzorem kohoutí stopy nebo s proplétanými obdélníky v zemitých barvách. Pokud však chceš zvolit odvážnější outfit, můžeš se zabalit do vlněného kabátu v modré, červené a žluté, který rozjasní i ty nejpochmurnější zimní dny.

Prošívané bundy

Prošívané „puffy“ bundy a kabáty jsou hitem už několik let a zatím se tento trend nikam nechystá. Jsou stylové a zároveň velmi teplé, takže se hodí i do největších mrazů nebo na odpolední arès-ski na horách. V obchodech najdeš tento trend v nejrůznějších variantách. Do města a na začátek zimy se hodí krátká růžová bunda či béžový kabát ke kolenům. Do tuhého mrazu je pak vhodnější dlouhý černý kabát s kapucí.

Fotky: Archiv firem

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.