3 triky pro dokonalý letní make-up

Líčení v horkých letních dnech je výzva. Pokud můžeš, vyhni se výraznému looku, a nech pleť dýchat. Jestli se ale nechceš líčení vzdát, existuje mnoho produktů, které udrží make-up pod kontrolou, i když teplota na teploměru atakuje pětatřicítku.

Jak na dokonalé líčení během léta

Podklad je základ

Snad nikdy během roku nevypadá pleť tak dobře, jako když je v létě lehce opálená a dobře hydratovaná. Zaměř se na produkty s kvalitním UV faktorem a hydrataci. Pokud si chceš dopřát i make-up, vždy pod něj použij podkladovou bázi. Umí kontrolovat redukci mazu, opticky zdokonalit tvář a vyhladit póry.

Voděodolné řešení

Pro letní radovánky jako je party u bazénu, je nejlepší voděodolný pudr v transparentním odstínu, se kterým se promění každý look v závěru ve voděodolný. Použít ho můžeš přes make-up na celou tvář, oční stíny anebo třeba jemně vklepat na nalíčené rty. Funguje s jakýmikoli jinými produkty, jen platí, že jej nanášej až v poslední vrstvě.

Ani se nehne

S rtěnkami je to v horku také oříšek. Dej si pozor na ty s hutnou krémovou texturou, které se snadno rozpíjí, a dej přednost raději lehkým tónující produktům na vodní bázi, tintům anebo matným tekutým rtěnkám.

Nejlepší kosmetickou výbavu najdeš ve FAnn parfumerii, kde probíhá od 1. června do 18. července Festival péče a líčení. Těšit se můžeš na slevu 20 % na veškeré nezlevněné produkty z nabídky dekorativní, pleťové a tělové kosmetiky. Ke každému nákupu dostaneš dárek, vzorek a slevovou knížku.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.