Jarní fashion trendy

jarní trendy_2022

Tak už je to tu, po dlouhé zimě se vše okolo nás probouzí k životu a nastává čas zazářit v jarním outfitu. Už víš, co bude trendy letos na jaře?

Módní novinky ze světových přehlídek

Nízký pas

Bylo jen otázkou času, kdy se vrátí na scénu. Ten okamžik nastává právě teď, jsi ready znovu obléknout bokovky? Bokovky jako módní novinka 2022 se stejně jako v minulosti budou kombinovat s crop topy a mini cardigany. Střihy nejsou tak přiléhavé jako na začátku milénia, ve většině kolekcí se pořádně rozšířily, což dovoluje více kombinací a větší možnosti pro více typů postav. Jak se dá stylově odhalit pas, se můžeš inspirovat v jarních kolekcích Miu Miu, Versace nebo Blumarine.

Módní novinka – ultra mini-mini sukně

Už dávno nemá minisukně ve tvém šatníku místo? Módní novinky jara 2022 říkají, že je čas znovu pořídit nové kousky. Pouzdrové či áčkové minisukně se dají nosit i tak, aby outfit nepůsobil příliš vyzývavě. A to například v kombinaci s košilí, svetříkem nebo volnějším sáčkem. Rozhodni se každopádně pro výrazné odstíny nebo potisky, aby i takhle malý kousek látky měl pořádné grády. Mini-mini pro jaro 2022 představují třeba Prada, Versace nebo Miu miu, ale i celá řada dalších značek.

Elegantní kostýmy v bílé

Formálnější oblečení bylo možná v poslední době mimo módní radary, protože řada z nás trávila většinu času prací nebo studiem doma v teplákách. Jarní sezona ale slibuje velkolepý návrat elegance a společenského ladění outfitů. Napříč kolekcemi se objevuje výrazná bílá, najdeš ji v mnoha podobách třeba v kolekcích Max Mara, Peter Do nebo Jacquemus.

Objemné kabelky

Mikrotašky budou mít v módě nadále své místo, ale pokud patříš mezi ty, kdo s sebou nosí učení nebo hromady jiných “nezbytností”, můžeš se těšit na časy, kdy už ti obří kabelka nezkazí tvůj jinak dokonale vyladěný styl. Tuhle sezónu vezmou svět kabelek útokem ty největší a nejobjemnější tašky a už teď se objevují v nejnovějších kolekcích třeba u Altuzzara, Max Mara nebo Tory Burch.

Barvou roku 2022 je Very Peri

Co se týče barev, na své si přijdou opravdu všichni, jaro je už zkrátka takové. Nic nezkazíš prakticky jakoukoli barvou, která navozuje pozitivní emoce. Přesto je tu jedna módní novinka, která zaujme přední místo a kterou už v závěru roku 2021 slavnostně představil Pantone Color Institute. Zatímco v předchozích letech sahala společnost při hledání barvy roku do svého obsáhlého archivu, pro rok 2022 vytvořila úplně novou. Very Peri je harmonická modrofialová, výjimečná tím, že v sobě skrývá vlastnosti modrých barev, ale díky fialovému nádechu působí hravěji a připomíná i odstín levandule. Má být symbolem radosti a nového začátku. Pokud ji chceš i ty nějak zapracovat do svého šatníku, přidej k ní ladící parťačku v podobě hnědé, krémové, černé nebo třeba neonově žlutozelené, jako to udělali světoví návrháři Valentino, Richard Quinn nebo Marques Almedia.

Foto: https://www.vogue.com/fashion-shows/spring-2022-ready-to-wear

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.