Footshop Upcycling Project 2020

Upcycling patří mezi stále více skloňované pojmy. Jedná se o přetvoření produktů již použitých nebo určených k vyhození na nové. Mnoho materiálů se nerozloží přirozenou cestou a škodí tak životnímu prostředí. A proto je jednou z misí Footshopu být udržitelný, nejvíc jak to jde a dělat pro to maximum.

Udržitelná móda

Není nám jedno, jakým způsobem končí svoji cestu naše produkty. Hledali jsme jiné způsoby, než je pálení, které volí mnoho značek, a našli skvělou alternativu. Kdo by řekl, že se tenisky dají rozdrtit, a ještě se mohou stát novým materiálem? Footshop se spojil s lokální drtičkou odpadu, do které na konci každého kvartálu odvážíme vyloučené tenisky z našeho skladu. Nově vzniklá směs se použije na výrobu povrchu sportovišť. Skočili jsme na vlnu upcyclingu a dáváme druhou šanci produktům, které už nelze prodávat.

Footshop se v rámci konceptu udržitelnosti rozhodl podpořit 6 mladých designérů a dát jim šanci se kreativně projevit, jak dokážou upcyklovat, a především ukázat svoji práci veřejnosti. K tvorbě si mohou vybrat tenisky a oblečení z našeho skladu. K dispozici budou mít vyřazené produkty z reklamací, kousky z našich Footshop kolekcí nebo kolaborací s ostatními značkami (například Laformela nebo Soulland).

Sleduj nás dál

V nadcházejících článcích ti přineseme rozhovory s těmito designery. Zatím můžeš jejich tvorbu omrknout na Instagramu.

Matěj Hlaváč – @hlavacmaty
Žeňa Grygoriev – @zensen_g
Arnošt Mikulička – @arnost_mikulicka
Monika Říhová – @monika_rihova_design
YEN – @tny.3
David Nikolov – @valery.clothing

Chceš na Footshopu nakoupit? Máme pro tebe exkluzivní slevu na nezlevněné produkty ve výši 15 %, a to až do konce března! Stačí, když se přihlásíš do MŮJ ISIC, kde si můžeš vygenerovat unikátní slevový kód.

Fotky: Fotoarchiv FOOTSHOP

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.