Chceš podávat maximální výkony? Zkus biohacking!

dívky jdou na jógu

Biohacking je fenomén, který má zaručit dosažení maximálního lidského potenciálu a zlepšit zdraví. Pokud chceš podávat nejlepší výkony, vyzkoušej naše tři účinné, a přitom pro každého dostupné, biohacking tipy.

V moderním světě hledají lidé neustále nové způsoby, jak zdokonalit svůj výkon, získat výhodu nad konkurencí a zvládnout vše, co se po nich požaduje. Jedním z inovativních trendů, který získává na popularitě, je biohacking. Co to vlastně znamená? Ve zkratce se jedná o praxi, kdy jednotlivci aktivně upravují a pozitivně ovlivňují svou biologii prostřednictvím moderních technologií, přírodních látek a metod. Cílem je dosáhnout optimálního zdraví, výkonu a dlouhověkosti.

Ti nejzapřisáhlejší biohackeři často využívají moderní technologie, vědecké vychytávky nebo jiné finančně náročné metody. My ti představíme tři ozkoušené tipy, které jsou dostupné pro každého a vsadím se, že o zkouškovém „jako když najdeš“.

Biohack #1 Meditace

Zapomeň na stres a nervozitu před zkouškami! Meditace je v biohacking praxi klíčovým nástrojem.

Sedni si na pohodlné místo, zavři oči, soustřeď se na svůj dech. Vypni svůj vnitřní chaos, nech myšlenky plynout a hlouběji o nich nepřemýšlej. Najít klid v každodenním shonu není jednoduché, buď tak trpělivý, praxe činí mistra. Pokud budeš chtít pomoci, doporučuji si najít podcast, který tě povede. Můj oblíbený je třeba Meditace do uší.

Pravidelná meditace pomáhá zlepšit koncentraci, zvládat stres a odstraňuje negativní myšlenky. Je dokázáno, že sportovci, kteří začlenili meditaci do svých tréninkových režimů, dosahují lepšího psychického zdraví a vyšší odolnosti vůči tlakům soutěžení.

meditace

Biohack #2 Kofein

Kofein, známý stimulant, se stal dalším významným biohacking nástrojem. Jeho schopnost zvýšit energii, zlepšit koncentraci a snížit únavu jej činí oblíbeným povoleným dopingem nejen pro zkouškové období, ale i pro dlouhé řízení automobilu nebo při nočních pracích.

Pokud ti klasická káva nechutná, přepil ses jí nebo nemáš zrovna po ruce dobrou kavárnu, vyzkoušej funkční vodu Tchibo Coffizz. Ta obsahuje kofein ze zelených zrn kávy Arabica srovnatelný se dvěma šálky espressa. Je to tak ta nejčistší a nejpřirozenější forma kofeinové energie, jakou si můžeš přát, a k tomu se navíc i hydratuješ. V obchodech Tchibo ji máš s ISIC jen za 29 Kč.

pití vody

Biohack #3 Hudba

Poslech hudby má vliv na náš mozek i tělo. Při poslechu oblíbených skladeb naše tělo produkuje hormony radosti a uvolnění, jako je endorfin a oxytocin. Tyto hormony zlepšují naši náladu a snižují stres. Když jsme uvolnění a šťastní, naše kognitivní funkce, jako je paměť a koncentrace, se zlepšují.

Rychlá hudba nám může zvýšit tepovou frekvenci a stimulovat tak metabolismus. A určitě sám víš, že při cvičení je hudba jedním z nejlepších motivátorů a běhá se s ní prostě líp. Naopak klidná hudba může snížit stres a pomoci nám se uvolnit a regenerovat. Zkus můj oblíbený playlist.

Jedná se asi o ten nejjednodušší způsob, jak si zlepšit náladu, koncentraci a výkonnost. Stačí nasadit sluchátka a zmáčknout play.

běžkyně

Autor:
Kateřina Harcubová
Nejvíc utrácím za jídlo a kafe, za kterým jsem schopná jet světakraj. Ráda obdivuju architekturu a jakékoliv rare places, od funkcionalismu po secesi. Jestli mi chceš udělat radost, kup mi pokojovku.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.