Jak vypadá první den v Burger King?

První pracovní den v Burger King

První den v nové práci? Jak to zvládnu? Jaký tam bude kolektiv? Nepokazím něco a nevyhodí mě hned? Takové otázky jistě probíhají hlavou každému, kdo se poprvé chystá do nového pracoviště. Ve skutečnosti se ale není čeho obávat.

Je to tady! První den v nové práci. Vstupuješ do restaurace, u pultu se zeptáš na manažera. Jen co přijde, nervozita polevuje – manažer tě uvítá s úsměvem na tváři a nabídne ti něco k pití. Sednete si spolu na lobby, kde vyřešíte papírování, nejprve podpis smlouvy. Manažer ti vše vysvětlí, abys věděl, co podepisuješ. Jakmile je vše vyřešené, manažer ti nabídne tykání – všichni si ve společnosti AmRest tykají, ať už jsi řadový zaměstnanec nebo vrcholový manažer.

Poté se seznámíš s restaurací, manažer tě po ní provede, ukáže ti, kde najdeš svou skříňku, předá ti uniformu a dostaneš i dárek do začátku – tašku s pár drobnostmi. Nejlepší z nich je kelímek – ten můžeš používat na pití v práci, abys nepoužíval kelímky pro zákazníky a šetřil tak trochu životní prostředí. Manažer ti také ukáže aplikace, kde najdeš různé e-learningy a manuály, které ti ze začátku velmi pomohou.

Když už máš vše, co budeš k práci potřebovat, můžeš se převléknout a pak už na tebe bude čekat Expert. To je zkušený zaměstnanec, který prošel certifikací na školení nováčků a bude se o tebe starat, dokud si nebudeš ve své práci jistý.

Zbytek dne v Burger King už strávíš s Expertem. Nejprve se naučíš něco o bezpečnosti, aby ses při práci nezranil. Seznámíš se se zařízeními, jako je třeba gril, a dokonce si už první den vyzkoušíš svůj první burger – samozřejmě legendární Whopper.

Na konci dne si s tebou Expert sedne, projdete si, co ses naučil, zeptáš se, na co potřebuješ. Ze směny odcházíš spokojený – tohle půjde!

Chtěl bys to taky zkusit? Podívej se na volné pozice.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.