Cesta balíku s Českou poštou

Třídění balíků u České pošty

Nakoukni pod pokličku České pošty a prozkoumej s námi cestu balíku.

1. Předání balíku České poště

Každá cesta balíku začíná na poště při jeho předání kolegyním a kolegům na přepážkách (nebo převzetím přímo u našich zákazníků), kde vložíme do našeho systému základní data o zásilce.

TIP: Víš, že můžeš snadno zadat data o zásilce na postaonline.cz a urychlit tak odbavení zásilky? Navíc získáš slevu na poštovném.

2. Převoz balíku na DEPO

Z každé pošty každý den odváží všechny balíky, pohledy nebo důležitá psaní Balíkový doručovatel/-ka na DEPO, kde se shromažďují všechny zásilky, které spadají do blízkého okolí a rovnou doručí. Ostatní putují na Odesílací Sběrný Přepravní Uzel (DSPU).

3. Převoz balíku na DSPU (logistické třídící centrum)

Zásilky z několika regionů se schází na příslušném DSPU, kde se strojově nebo ručně třídí a posílají do správných směrů po celé ČR i mimo ni. To zařídí naše kolegyně a kolegové v zázemí. Všechny zásilky pak převezou naši řidiči v nákladních vozidlech na adresní DSPU, které zásilky roztřídí a pošle na příslušná doručovací DEPA. Pokud je však adresát poblíž, rovnou mu zásilku doručíme.

TIP: Mrkni, jak se třídí zásilky ve virtuální realitě na tomto odkaze.

4. Převoz balíku na DEPO

V DEPU se všechny zásilky detailně roztřídí na doručovací okrsky a některé se rovnou doručí. Ostatní převezeme na správnou poštu, odkud putují rovnou k našim klientům.

Hledáme nové kolegyně i kolegy

Je odpovědnost, pečlivost, komunikativnost a spolehlivost tvou silnou stránkou? Chceš se učit novým věcem? Staň se součástí týmu České pošty!

Dej nám o sobě vědět na TvojeBudoucnost.cz.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.