TOP 3 nejoblíbenější ski areály na Slovensku

Tipy na top lyžařské areály na Slovensku

Lyžařská a snowboardistická sezona už začala! Máme před sebou několik měsíců, které se dají strávit na horách. Možná bývají slovenské ski areály námi kolikrát přehlíženy, ale je to škoda. Protože nabízejí minimálně srovnatelné podmínky jako ski areály u nás. V tomto článku vám přinášíme nejoblíbenější ski areály u našich východních sousedů.

Před cestou se ale pořádně vybavte! Jelikož ze zkušeností víme, že je tam vetší zima než u nás, tak pořádné oblečení to jistí. Plus navíc pro jistotu by to chtělo i pojištění, kdyby náhodou. Sichr je sichr. Navíc pro vás, co jste držiteli platného průkazu ISIC/ITIC, je zde možnost si zařídit speciální pojištění na míru.

Nejoblíbenější ski areály na Slovensku:

Vysoké Tatry – Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Starý Smokovec

Slevy:

  • Pro držitele platného průkazu platí tarif JUNIOR (cca 20% sleva z ceny dospělého skipasu) a při zaregistrování se do systému GO PASS všechny výhody tarify JUNIOR na všechny nabízené služby (ubytování, strava, servis, půjčovny lyží, sportovní oděvy apod.)
  • Penzion Pažický Stará Lesná – 10% sleva na stravování a ubytování po celý rok. Slevy se nedají sčítat s jinými slevami dohromady.
  • Penzion Karpatia Tatranská Lesná – 15% sleva z ceny ubytování se snídaní v turistické časti penzionu.
  • 10% sleva na školu snowboardingu v LS Vysoké Tatry – Tatranská Lomnica

Lyžování v nejmenších velehorách světa je okouzlujícím zážitkem, zejména když se dá lyžovat podél celého pohoří, a to od Tatranské Lomnice přes Starý Smokovec až po Štrbské Pleso. Lyžaře určitě potěší bezdotykové skipasy a 18 nejmodernějších vleků a lanovek. Mezi nejoriginálnější lanovky patří oranžová vyhřívaná 6-sedačka v Tatranské Lomnici situovaná na nových širokých sjezdovkách a visutá lanovka na Lomnický štít.
Co určitě stojí za vyzkoušení, tak sáňkovací dráha! Ta je dlouhá více než 2 a půl kilometru. Navíc i na jízdu na sáňkách, včetně těch sportovních, se vztahuje pojištění od ISIC.

Nízké Tatry – Chopok sever a Chopok juh

Slevy:

  • Pro držitele platného průkazu platí tarif JUNIOR (cca 20% sleva z ceny dospělého skipasu) a při zaregistrování se do systému GO PASS všechny výhody tarify JUNIOR na všechny nabízené služby (ubytování, strava, servis, půjčovny lyží, sportovní oděvy apod.)
  • 10% sleva na školu snowboardingu v LS Jasná

Na vrchol Chopku se dopravíte nejmodernějšími lanovkami Funitel nebo 15-místními kabinkovými lanovkami. Středisko nabízí 50 km perfektně upravených sjezdovek různých obtížností, vhodných pro začátečníky, rodiny s dětmi i pokročilé lyžaře. Délka zimní sezóny je zpravidla od začátku prosince do konce dubna. Na Chopku jezdí 27 lanovek a vleků s přepravní kapacitou více než 31 000 osob za hodinu.

SnowParadise Veľká Rača Oščadnica

Slevy:

  • Pro držitele platného průkazu platí tarif JUNIOR
  • 10% sleva na jakýkoliv servis lyží nebo snowboardů a půjčovnu lyžařské výstroje

SnowParadise Velká Rača je největší lyžařské středisko na severním Slovensku. Nabízí 14 km tratí ve svém areálu. Vyzkoušet můžete 15 sjezdovek různých náročností. Pro běžkaře jsou připraveny tratě v celkové délce 12,5 km. Pokud máte rádi nějaké to vzrůšo, tak zde lze zažít jízdu rolbou nebo jízdu na nejdelší bobové dráze ve střední Evropě. Méně zkušení lyžaři mohou využít služeb lyžařské školy a školky s nejlepšími instruktory přímo ve středisku. Hitem sezóny je SUPER SEZÓNKA od 89 € a lyžování ZDARMA pro děti do 10 let.

ISIC TIP: Ať už plánujete vyrazit na lyže, prkno nebo za zábavou s kamarády, anebo naopak plánujete vycestovat za studiem do zahraničí, nezapomeňte si na své cesty přibalit ISIC cestovní pojištění. Připravili jsme pro vás pojištění na míru. Využijte i vy nejrozšířenější cestovní pojištění mezi studenty.
Autor
Jakub Srněnský